"Να σηκωθείτε να φύγετε κυρία Διαμαντοπούλου" (video)

0


Έντονη κόντρα ξέσπασε χτες στην Παλαιά Βουλή, μεταξύ του Στέφανου Μάνου και της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, με αφορμή τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης που γονατίζουν τον ελληνικό λαό.
Στη συζήτηση που κατέληξε σε ανταλλαγή βαρύγδουπων επιθετικών προσδιορισμών και ασυμφωνίας για τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το παρών έδωσαν ο τομεάρχης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Τη συζήτηση συντόνιζε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, που προειδοποίησε με τη σειρά του ότι η χώρα κινδυνεύει με μια "νέα Μικρασιατική Καταστροφή".
Μάνος: "Αμφισβητώ την αξιοπιστία σας"
Ο Στέφανος Μάνος ζήτησε το λόγο μετά το τέλος της εκδήλωσης της επιτροπής πρωτοβουλίας "Για την Ελλάδα, τώρα", προκειμένου να παραθέσει τη γνώμη του για τα δύο μεγάλα κόμματα και τις ευθύνες που φέρουν απέναντι στο ελληνικό έθνος.
O Στέφανος Μάνος κάλεσε τους παρόντες πολιτικούς να αποχωρήσουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα, καθώς όπως είπε αυτά που υποστηρίζουν δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
"Όσο παραμένετε στο ΠΑΣΟΚ αμφισβητώ την αξιοπιστία σας κυρία Διαμαντοπούλου. Αμφισβητώ και τη δική σας αξιοπιστία σας κύριε Χατζηδάκη, όσο μένετε στη ΝΔ", είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: "Να αναγνωρίσετε ότι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας, αυτό που φταίει για αυτό που είμαστε σήμερα, είναι αυτά τα δύο κόμματα και σας καλώ να σηκωθείτε να φύγετε μία ώρα αρχύτερα".
Διαμαντοπούλου: "Φασιστική προσέγγιση που απειλεί τη Δημοκρατία μας"
"Θα τον ρωτούσα, τι κατάφερε ο ίδιος όταν έφυγε από το κόμμα του" απάντησε άμεσα και ..χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου, για να προσθέσει πως:
"Επειδή είμαι γεννημένη σε ορυχείο και έχω δουλέψει από τα 17 μου χρόνια και επειδή αυτά που έκανα στην πολιτική, τα πίστευα βαθιά και τα πάλεψα, δεν δέχομαι κανέναν να μου λέει για "καρέκλες". Η γενίκευση είναι μία φασιστική προσέγγιση που είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας", ήταν η άμεση αντίδραση της υπουργού Παιδείας απέναντι στη λεκτική προσβολή του Στέφανου Μάνου.
Η ίδια κατέληξε: "Το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν εποχές που ήταν το πιο μεταρρυθμιστικό κόμμα. Άλλες εποχές που ήταν ένα βαθύ, παλαιολιθικό κόμμα, όμως εκφράζει το χώρο του κέντρου και της υπεύθυνης αριστεράς από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου μέχρι σήμερα. Ήταν μια μεγάλη παράταξη. Μπορεί να πάρει άλλη μορφή, μπορεί να είναι άλλοι άνθρωποι, όμως αυτή η παράταξη ιστορικά είναι εκεί, κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 24, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Να σηκωθείτε να φύγετε κυρία Διαμαντοπούλου" (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator