Το εκλογικό τοπίο του νέου δήμου Σικυωνίων

0


Η «Σικυωνία» θέλοντας να συµβάλει στην καλύτερη ενηµέρωση των αναγνωστών της ζήτησε την διεξαγωγή δηµοσκόπησης από την έγκυρη εταιρεία δηµοσκοπήσεων «to the point» για το νέο διευρυµένο Δήµο Σικυωνίων. Στην έρευνα συµπεριλαµβάνεται ο πρώην δήµαρχος Άγγελος Παπαγγελόπουλος, καθώς κατά την χρονική στιγµή που διαµορφώθηκε (4-7 Σεπτέµβρη) δήλωνε παρών στην διεκδίκηση του Δήµου.
Την ίδια χρονική στιγµή ο Κώστας Σπανός δήλωνε ότι προσχωρεί στον συνδυασµό του Τάσου Χωρέµη και ο Θάνος Γεώργας αποχωρεί από την διεκδίκηση του δηµαρχιακού αξιώµατος.
Κατά την γνώµη της εφηµερίδας µας τα ενδιαφέροντα σηµεία εστιάζονται στα:
Παρατηρείται αυξηµένη δυσαρέσκεια των πολιτών για το παρελθόν και τη µη επίλυση των προβληµάτων και υπάρχει δυσκολία επιλογής κάποιου συγκεκριµένου ατόµου να τους εκπροσωπήσει.

Κατόπιν τούτου, βέβαιο θεωρείται ότι θα υπάρξει ΄Β γύρος, καθώς είναι απίθανο να ξεπεράσει κάποιος από τους υποψηφίους το απαιτούµενο 50%.
Σχεδόν σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του Άγγελου Παπαγγελόπουλου µε το συνδυασµό του Πέτρου Τατούλη, τους οποίους συνδέει µακροχρόνια φιλία.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η κατάσταση στην παρούσα φάση έχει ως εξής:
Ισχυρότερος εµφανίζεται ο Τάσος Χωρέµης που εντωµεταξύ έχει πάρει το χρίσµα του ΠΑΣΟΚ. Πλαισιώθηκε από τον Κώστα Σπανό που παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση του χρίσµατος µετά την ανακοίνωση της δηµοσκόπησης που διενέργησε το ΠΑΣΟΚ. Ήδη έχουν προσχωρήσει οι Δηµ. Σύµβουλοι Δηµήτριος Μαντέλης και Νίκος Χατούπης, Γιώργος Ρουµπεκας που ανήκουν στη σηµερινή πλειοψηφία της Δηµοτικής Αρχής Τσουλούφα.
Από την σηµερινή αντιπολίτευση του συνδυασµού Α. Παπαγγελόπουλου έχουν συµπαραταχθεί οι εξής Δηµ. Σύµβουλοι: Σταυρούλα Σκαρµούτσου, Χρήστος Γεώργας, Γιάννης Δοµετίου. Βέβαιη θεωρείται η συµµετοχή του Πάνου Δεληγιάννη, σηµερινού Νοµαρχιακού Συµβούλου, ο οποίος αν και φίλος από τα φοιτητικά χρόνια µε τον Πέτρο Τατούλη, θα προτιµήσει τα λιγότερο δύσκολα του Δήµου Σικυωνίων.
Ο Πάνος Τσακανίκας, Δηµοτικός Σύµβουλος της µειοψηφίας, θα στηρίξει τον Τάσο Χωρέµη, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να συµµετάσχει στο ψηφοδέλτιο.
Ο Χρήστος Ζαχαριάς που αρκετά νωρίς πήρε το χρίσµα της ΝΔ θα προχωρήσει εκ των πραγµάτων σε µια ανανέωση του Συνδυασµού του. Με δεδοµένο ότι από τη σηµερινή πλειοψηφία 3 σύµβουλοι πέρασαν (ή ξαναγύρισαν) απέναντι (Μαντέλος, Χατούπης, Ρουµπέκας) 4 µάλλον δεν θα ασχοληθούν (Τσολάκος, Αθανασούλη, Μουρίκης, Ζαχαρόπουλος) και µόνο 5 θα συµµετέχουν στο Συνδυασµό του (Γεωργούσης, Κωστόπουλος, Νικολόπουλος, Πάνου, Λεονάρδος).
Από τα νέα ονόµατα που ακούγονται µε το ψηφοδέλτιο του είναι οι Σωτήρης Σπηλιωτακάρας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Α. Σώκος, Δηµήτρης Χαρτσιάς, Βασίλης Μπόκιας, Κώστας Ξιφαράς, Ελένη Λιβέρη.
Ο Σπύρος Σταµατόπουλος ανεξάρτητος και σηµερινός Δήµαρχος Φενεού, ξεκινά από το µηδέν να δηµιουργήσει τον κεντρικό κορµό του ψηφοδελτίου του. Δεν έχει καµία δέσµευση από το παρελθόν κι έτσι έχει την ευκαιρία να δηµιουργήσει ένα «άφθαρτο» ψηφοδέλτιο εφόσον βέβαια κάποιοι τέτοιοι ενδιαφερθούν.
Από το σηµερινό Δηµοτικό Συµβούλιο από ότι φαίνεται θα συµµετάσχει ο Βαγγέλης Χουσελάς στο ψηφοδέλτιο του. Άλλα ονόµατα που θα συµµετέχουν είναι: Θωµάς Παπακρίβος, Γιάννης Μιχόπουλος, Νίκος Παπαβασιλείου, Δηµήτρης Λύρας, Δηµήτρης Ζάρκος, Τάσος Λεονάρδος, Γιάννης Τσιάνος.
Στο ψηφοδέλτιο του Σωτήρη Παπαδηµητρίου (ΚΚΕ) τα ονόµατα δεν είναι εκείνα που θα προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, αλλά οι πολιτικές θέσεις του Συνδυασµού. άλλωστε θυµίζουµε ότι και στις προηγούµενες εκλογές είχε κατέβει ως υποψήφιος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,19%.
Ο Τάσος Χωρέµης φαίνεται να υπερτερεί στο Κιάτο και στις µεγαλύτερες ηλικίες. Ενώ έχει πρόβληµα σε αρκετά χωριά του Δήµου Σικυωνίων (Κρυονέρι, Σούλι, Μεγάλος Βάλτος), στα χωριά του Δήµου Στυµφαλίας και περισσότερο στα χωριά του Δήµου Φενεού.
Κάτι ανάλογο συµβαίνει µε τον Χρήστο Ζαχαριά που έχει µικρότερη δυναµική στο Κιάτο από το Χωρέµη, αλλά λιγότερο πρόβληµα στα χωριά.
Ο Σπύρος Σταµατόπουλος, όπως είναι λογικό, έχει µεγάλη δύναµη στα χωριά Φενεού, Στυµφαλίας και σηµαντική δύναµη σε αρκετά του Δήµου Σικυωνίων.
Αδύνατο του σηµείο είναι το Κιάτο, το οποίο όµως βελτιώνει συνεχώς.
Το µεγάλο του πλεονέκτηµα είναι ότι το 55% δηλώνει ότι δεν τον γνωρίζει, άρα έχει µια µεγάλη δεξαµενή για να αντλήσει ψηφοφόρους.
Τέλος να σηµειώσουµε ότι ο Φενεός µε τη Στυµφαλία αποτελούν το 26% περίπου του συνολικού πληθυσµού και το 74% το έχει ο Δήµος Σικυωνίων.
Ακόµα από το Δήµο Σικυωνίων η αναλογία χωριά-πόλη είναι περίπου 50-50.

sikionia.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 23, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το εκλογικό τοπίο του νέου δήμου Σικυωνίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator