Πρόστιμο για ανάρτηση στο Facebook

0


Image representing Facebook as depicted in Cru...

Πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε χρήστη του Facebook, ο οποίος ανήρτησε σε προφίλ έγγραφα διδάσκουσας πανεπιστημιακού τμήματος, σχετικά με βιογραφικά της στοιχεία, τα οποία σχολίασε αρνητικά.


Η διδάσκουσα κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ανθυποψηφίου της για θέση Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και κρίθηκε ότι τα σχόλια αποτελούν προσβολή της προσωπικότητάς της.


Ο επίκουρος καθηγητής πανεπιστημιακού τμήματος δημιούργησε ψεύτικο προφίλ με ονοματεπώνυμο "Πέτρος Πετράκης", ανέβασε τα στοιχεία που είχε πάρει από την ίδια τη διδάσκουσα και τα έστειλε σε περίπου 300 άτομα, συνοδευόμενα από συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς.


Πρόκειται για την πρώτη απόφαση για προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, η οποία ακολουθεί την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σύμφωνα με την οποία, "η ανάρτηση προσωπικών δεδομένων σε προσβάσιμη ιστοσελίδα αποτελεί επεξεργασία αυτών".

Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 22, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρόστιμο για ανάρτηση στο Facebook"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator