Εμβόλιο για την κινδυνολογία

1


Προειδοποίηση απηύθηνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χθες, στην οποία τόνισε ότι "ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από αυτόν της νέας γρίπης" προσπαθώντας να ελαφρύνει το κλίμα κινδυνολογίας των τελευταίων ημερών και προσωπικά, με βρίσκει σε απόλυτη ταύτιση.


Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο ιός της γρίπης που έχει ξεσπάσει από τον περασμένο Μάρτιο, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, με βάση τη μεγάλη και εύκολη εξάπλωσή της σε συνδυασμό με την επικινδυνότητά της σε περίπτωση που δεν προσεχθεί εγκαίρως.


Το ζήτημα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ότι εάν κάποιος αποφασίσει να ενημερωθεί για τη γρίπη, το πιο πιθανό είναι να... αρρωστήσει πρόωρα από άγχος.


Απαισιόδοξα μηνύματα, εντυπωσιακοί αριθμοί, εικασίες και μουσικό χαλί από θρίλερ είναι το συνηθισμένο πακέτο των αναφορών των δελτίων ειδήσεων.


Μοναδική όαση αποτελούν οι επιστήμονες, που εμφανίζονται σε εφημερίδες και κανάλια και δίνουν μεστές, μετρημένες απαντήσεις, ζητώντας μόνο προσοχή και σύνεση από τον κόσμο, χωρίς να στέλνουν στον... άλλο κόσμο τη μισή χώρα και το μισό πλανήτη κατ' επέκταση.


Η κοινή γνώμη θα πρέπει να κατανοήσει ότι χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση των δεδομένων.


Για παράδειγμα, γίνεται λόγος για τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά περνάει σε δεύτερη μοίρα ο αριθμός των ιαθέντων.


Με πρόληψη (πχ. υγιεινή) ή έστω έγκαιρη διάγνωση χωρίς φοβίες και καθυστερήσεις ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται.
Ο πανικός και η καταστροφολογία δεν ωφελεί σε τίποτα. Παράλληλα, θα πρέπει να δίνουμε βάση σε όλα τα λόγια των επιστημόνων και όχι σε αυτά που αρκούν για να αγχωθούμε.


Μάλλον πρώτα πρέπει να βρεθεί ένα εμβόλιο για την κινδυνολογία. Διαχρονική αρρώστια...

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος
Μοιράσου το στο Facebook
Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2009

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εμβόλιο για την κινδυνολογία"
maria michailidou είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!


6 Αυγούστου 2009 στις 10:46 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator