Μια αισιόδοξη είδηση

0


Influenza Virus H1N1 HA Protein

Ισως δεν υπάρξει σφοδρότερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο

Μπορεί όλοι να κάνουν λόγο για το νέο, σφοδρότερο κύμα της πανδημίας το οποίο αναμένεται να «χτυπήσει» από το ερχόμενο φθινόπωρο, ωστόσο μια νέα μελέτη σκορπά αισιοδοξία καθώς δείχνει ότι δεν είναι απαραίτητο αυτό το δριμύ κύμα να κάνει την εμφάνισή του. Ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου για τις Αλλεργίες και τις Μεταδοτικές Νόσους των ΗΠΑ αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σχετικώς ήπιο κύμα γρίπης του Η1Ν1 που βιώνουμε αποτελεί προάγγελο ενός ισχυρότερου ξεσπάσματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς η άποψη ότι των σοβαρών πανδημιών γρίπης προηγείται ένα ηπιότερο κύμα δημιουργήθηκε ύστερα από αναφορές που αφορούσαν αποκλειστικώς την πανδημία ισπανικής γρίπης του 1918-1919, η οποία άφησε πίσω της περισσότερα από 50 εκατομμύρια θύματα. Ωστόσο αυτή η άποψη δεν ενισχύεται από στοιχεία σχετικά με άλλες πανδημίες, τονίζουν οι ειδικοί οι οποίοι ανέλυσαν τα δεδομένα σχετικά με 14 διαφορετικές πανδημίες και επιδημίες γρίπης που ξέσπασαν τα τελευταία 500 χρόνια.

tobimaonline

Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 17, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια αισιόδοξη είδηση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator