Κορινθία: Η γή της "ταλαιπωρίας"

0


Κάθε τέτοια εποχή θυμάμαι αυτό τον τόπο και αναλογίζομαι τα μύρια προβλήματα του.

Κάποτε την Κορινθία την έλεγαν "Γη της Επαγγελίας" αλλά και "Καλιφόρνια".

Έτσι όμως όπως την κατάντησε η αδιαφορία της πολιτείας θα της άρμοζε το της "Γη της ταλαιπωρίας" και ακούστε γιατί.

Χρόνια τώρα οι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία και συγκεκριμένα την καλλιέργεια της σουλτανίνας ένα φημισμένο και εξαγώγιμο προϊόν.

Η τραγική έλλειψη καλής ποιότητας πόσιμου νερού καθώς και κατάλληλου νερού για τις ανάγκες της γεωργικής παραγωγής του νομού Κορινθίας παράλληλα με την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύση, έχει δημιουργήσει οξύτατο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για να πιουν αφού αυτό που «περνά» από τα σπίτια - αν και το πληρώνουν - δεν είναι πόσιμο.

Τα προβλήματα στην ύδρευση και την άρδευση στο νομό υπάρχουν τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια.

Σκεφθείτε ότι για να καλλιεργήσει ένας αγρότης το κτήμα του πληρώνει για να το ποτίσει έως και 200euro την ώρα.!!!!

Αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής μαζί με τα φυτοφάρμα πολλές φορές υπερβαίνει το κέρδος..!

Εδώ και 13 χρόνια περίπου έχει ξεκινήσει έργο για να υδροδοτηθεί η Κόρινθος από τη λίμνη της Στυμφαλίας, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ανάμεσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μια παραπλανητική αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Κορίνθου και του Δήμου Στυμφαλίας, που περιορίζεται στο επιχείρημα ότι το νερό δε φτάνει για όλους.

Και τα χειρότερα έπονται..!! Η αγροτική παραγωγή του νομού διοχετεύεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στις ευρωπαϊκές αγορές (Αγγλία Γερμανία).

Οι απαιτήσεις τους είναι :"μεγάλη ρόγα σταφυλιού" για το επιτραπέζιο σταφύλι .(καλή εμφάνιση)

Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ψεκασμού ορμονών κατά την καλλιέργεια του προϊόντος και επιβλαβών για την υγεία φυτοφαρμάκων τα οποία εκτός των άλλων έχουν μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου έχουν αυξηθεί ανησυχητικά οι εισαγωγές ασθενών με "καρκίνο" διαφόρων μορφών..!!

Είναι η ώρα να δει κάποιος σοβαρά το όλο θέμα γιατί σε λίγα χρόνια θα μιλάμε πλέον για "μη αναστρέψιμη κατάσταση"..!!
(tvorini)

http://ventetta.blogspot.com/2009/07/blog-post_6815.html
Δημοσίευση: Ιουλίου 16, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κορινθία: Η γή της "ταλαιπωρίας""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator