Έξυπνος φορτιστής κινητών τηλεφώνων

0


pedal-power-charges-mobiles

Δύο φοιτητές από την Κένυα, σχεδίασαν μια συσκευή που επιτρέπει στους ποδηλάτες να την συνδέουν με το δυναμό και να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο.

Ο 24χρονος Jermiah Murimi και 22χρονος Pascal Katana, φοιτητές εφαρμοσμένης μηχανικής, δήλωσαν ότι ο λόγος που σχεδίασαν την εν λόγω συσκευή, ήταν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζούνε σε αγροτικές περιοχές και δεν έχουν ηλεκτρισμό να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Και οι δύο φοιτητές προέρχονται από αγροτικές περιοχές και γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα των κατοίκων.

Οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, για να πηγαίνουν σε πόλεις που υπάρχουν καταστήματα, που χρεώνουν 2 δολάρια για τη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου, όπου συνήθως χρησιμοποιούν μπαταρίες αυτοκινήτων ή ηλιακά πάνελ.

Ο «έξυπνος φορτιστής» όπως τον αποκαλούν οι δύο Κενυάτες φοιτητές, είναι μικρός στο μέγεθος, συνδέεται με το δυναμό του ποδηλάτου και χρειάζεται μια ώρα ποδηλασίας για να φορτιστεί το κινητό τηλέφωνο.
Υπολογίζεται ότι από τα 38,5 εκατομμύρια ανθρώπων που είναι ο πληθυσμός της Κένυας, τα 17,5 εκατομμύρια διαθέτουν κινητό τηλέφωνο.

Παρόμοιες συσκευές πωλούνται σε άλλες χώρες, αλλά δεν είναι διαθέσιμες στην Κένυα.

Οι δύο Κενυάτες σπουδάζουν εφαρμοσμένη μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι και πωλούν τον «έξυπνο φορτιστή κινητών τηλεφώνων» όπως τον αποκαλούν 4,50 δολάρια.

Στη Κένυα τα ποδήλατα πωλούνται με δυναμό που είναι προσαρμοσμένο στη πίσω ρόδα του ποδηλάτου για να τροφοδοτεί με ρεύμα τα φώτα.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έξυπνος φορτιστής κινητών τηλεφώνων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator