Ασυνείδητοι οδηγοί στην δρόμο καρμανιόλα Αθηνών-Πατρών

0


Τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στις εθνικές οδούς κατέγραψε την Τετάρτη η κάμερα του ALPHA στη συνέχεια της μεγάλης έρευνας του σταθμού. Στην Αθηνών-Κορίνθου, που έχει χαρακτηριστεί ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης, ασυνείδητοι οδηγοί παίζουν κορώνα-γράμματα όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και των υπολοίπων. Νταλίκα που βγήκε στο αντίθετο ρεύμα για 40 ολόκληρα δευτερόλεπτα, είναι ένα από τα πιο τρομακτικά στιγμιότυπα που κατέγραψε η κάμερα.

Ο οδηγός της συγκεκριμένης νταλίκας οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα και μάλιστα πάνω σε στροφή προσπαθώντας να προσπεράσει δύο άλλες νταλίκες και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, αδιαφορώντας για τα οχήματα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Οι οδηγοί που ερχόταν από απέναντι, τραβιόταν στην κυριολεξία στην άκρη του οδοστρώματος και έκαναν το σταυρό τους. Αλλά και στο τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Πάτρας, στον χειρότερο δρόμο της Ευρώπης σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, το αντίθετο ρεύμα είναι το αγαπημένο για τους Έλληνες οδηγούς.

Το 30% των τροχαίων ολόκληρης της χώρας γίνονται σε αυτόν τον δρόμο, που μοιάζει με επαρχιακή οδό. Το με συνεχείς στροφές και με στενό πλάτος οδόστρωμα, το ανύπαρκτο διαχωριστικό διάζωμα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και το κακής ποιότητας οδόστρωμα συνθέτουν 110 εφιαλτικά χιλιόμετρα. Από το 114ο έως το 129ο χλμ. μετά το Κιάτο και προς το Ξυλόκαστρο δεκάδες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί. Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός, ότι μέσα σε 4 χρόνια και σε μήκος μόλις 9 χλμ. έχουν σημειωθεί 900 δυστυχήματα. Αλλά και πλησιάζοντας στην Πάτρα, στο Λαμπίρι και την Παναγοπούλα, η άσφαλτος σε μήκος 25 χλμ. έχει βαφτεί με αίμα.

Σε περίπου 4 χρόνια θα παραδοθεί ο καινούργιος δρόμος, σε μια διαδρομή που έχει ως τίμημα 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες κάθε χρόνο, αλλά για πολλούς ο εφιάλτης δεν θα τελειώσει. Περνώντας το Ρίο όσοι θέλουν να κατευθυνθούν είτε προς Μεσολόγγι, είτε προς Πύργο, θα βρεθούν μπροστά στην επικινδυνότητα άλλων δρόμων, όπου επίσης κάθε χρόνο σημειώνονται θανατηφόρα τροχαία και δεν έχει προγραμματισθεί ακόμη οι ανακατασκευή τους.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ασυνείδητοι οδηγοί στην δρόμο καρμανιόλα Αθηνών-Πατρών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator