Νέος ιός σκορπά τον τρόμο-Φόβοι για μετάδοση στους ανθρώπους

0


Έντονες ανησυχίες έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Έμπολα-Ρέστον (στέλεχος του νηματοϊού Έμπολα).

Ο ιός, αν και μη παθογόνος στους ανθρώπους, ήταν ιδιαίτερα θανατηφόρος στους πιθήκους. Ωστόσο, υπάρχουν έντονες ανησυχίες όσον αφορά πιθανή μετάλλαξη του συγκεκριμένου στελέχους, που θα το κάνει φονικό και για τους ανθρώπους.

Τα νέα δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Science».

Οι επιστήμονες του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμωδών (CDC) Νόσων ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος δεν επηρεάζει τους ανθρώπους (εν αντιθέσει με άλλα στελέχη, τα οποία έχουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανθρώπινης θνησιμότητας, με χειρότερο τον Έμπολα του Ζαΐρ, με 88%).

Ο Έμπολα-Ρέστον εντοπίστηκε σε φάρμα εκτροφής χοίρων στις Φιλιππίνες, όπου είχε μεταδοθεί σε εργαζομένους από τα ζώα. Αν και δεν υπήρξαν σημάδια ασθένειας, προκλήθηκε αναστάτωση σε όλο τον επιστημονικό κόσμο, καθώς οι νηματοϊοί γενικότερα θεωρούνται ως μία από τις πλέον επικίνδυνες «οικογένειες» ιών.

«Η εμφάνιση του Έμπολα σε οικόσιτους χοίρους προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα μετάδοσης και μεταλλαγής της ασθένειας στους ανθρώπους και σε άλλα είδη. Υπάρχει ο φόβος ότι το ΆπέρασμαΆ από τους χοίρους ενδεχομένως να επιτρέψει στον Έμπολα-Ρέστον να αυξήσει τη δυνατότητα πρόκλησης παθογόνων ασθενειών», αναφέρουν οι ερευνητές στο «Science».

Οι νηματοϊοί προκαλούν αιμορραγικούς πυρετούς, και κατά καιρούς έχουν προκαλέσει τρομακτικών διαστάσεων επιδημίες στην Αφρική.

edugate.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 15, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέος ιός σκορπά τον τρόμο-Φόβοι για μετάδοση στους ανθρώπους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator