Ρομπότ ανακύκλωσης στους δρόμους της Ιταλίας

0


recycling-robot-italy

Δύο ρομπότ που συλλέγουν σκουπίδια και μετρούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους όπως το βενζόλιο, το όζον, το οξείδιο του αζώτου και το οξείδιο του θείου, παρουσιάστηκαν στο κοινό, κατά τη διάρκεια επίσημης επίδειξης του ερευνητικού προγράμματος DustBot, στη πόλη Peccioli της Ιταλίας.

Μπορεί να μην είναι τόσο μικροσκοπικά ή ευκίνητα αλλά τα ρομπότ ανακύκλωσης που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης Peccioli είναι εξίσου χαριτωμένα.

Τα ρομπότ ανακύκλωσης είναι μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος με την ονομασία DustBot κόστους 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων και μετρούν ατμοσφαιρικούς ρύπους και συλλέγουν σκουπίδια.

Τα ρομπότ ακόμα μπορούν να κληθούν μέσω κινητού τηλεφώνου και να πάνε από πόρτα σε πόρτα, αναγνωρίζοντας τους κατοίκους με ένα ατομικό αριθμό και να ταξινομήσουν τα σκουπίδια τους σε οργανικά απόβλητα, ανακυκλώσιμα ή απορρίμματα.

Το ρομπότ DustBot μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα από τα απορριμματοφόρα και στοχεύει να καθαρίσει τη πόλη. Μόλις ταξινομηθούν τα απορρίμματα που έχει συλλέξει, τα οδηγεί σε μια περιοχή εναπόθεσης αποβλήτων. Διαθέτει σύστημα πλοήγησης και είναι πολύ εύκολο να εντοπίσει το προορισμό του.

Τα εν λόγω ρομπότ είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, καθώς είναι αργά στη κίνηση τους και δεν είναι εύκολο να κινηθούν σε πολυσύχναστους δρόμους και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν χωρίς ανθρώπινη καθοδήγηση.

econews
Δημοσίευση: Ιουλίου 15, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ρομπότ ανακύκλωσης στους δρόμους της Ιταλίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator