Εσείς κανονίσατε την καλοκαιρινή σας άδεια;

0



Ο καιρός άνοιξε, το καλοκαίρι είναι εδώ, και σιγά σιγά όλοι συζητάμε πότε θα πάρουμε την πολυπόθητη άδεια! Τι συμβαίνει όμως όταν όλοι οι συνάδερφοι θέλουμε να λείψουμε την ίδια εποχή;

Η μία λύση -και ίσως η πιο συνηθισμένη- είναι να φύγετε και να μην κοιτάξετε πίσω σας. Η άλλη όμως -και σίγουρα η καλύτερη- είναι να κανονίσετε με όσο το δυνατόν περισσότερη συναδελφικότητα τα της αδείας σας.

Κανείς δεν σας εμποδίζει να απαιτήσετε την καλοκαιρινή σας άδεια, αφού για την εύρυθμη λειτουργία μιας εταιρείας, οι υπάλληλοι πιθανόν πρέπει να απουσιάζουν τμηματικά.

Ωστόσο, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα εξής:

1. Προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή τομή με τους συναδέλφους σας, παίρνοντας εναλλάξ άδεια το καυτό διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, και αφήνοντας το υπόλοιπο για τον Σεπτέμβριο.

2. Υποχωρήστε αν υπάρχουν άτομα που αδυνατούν να λείψουν άλλη περίοδο, επειδή τότε μπορεί ο/η σύζυγός τους, ή φροντίζουν κάποιον ηλικιωμένο ή δεν έχουν λύση για τα παιδιά τους.

3. Κανονίστε ποιος θα ήταν πρόθυμος να σας καλύψει, γνωρίζοντας ότι ο εργαζόμενος που καλείται να κάνει καλοκαιρινή αντικατάσταση δικαιούται να ζητήσει extra αμοιβή. Επειδή όμως δεν δίνεται από σχεδόν καμία εταιρεία, το πρόβλημα λύνεται διά της ανταπόδοσης.

4. Ενημερώστε αναλυτικά τον αντικαταστάτη σας για το πού βρίσκεται καθετί στο γραφείο σας, καθώς και για τις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσει, αποφεύγοντας να κρατήσετε μυστικά.

5. Φροντίστε να αφήσετε όσο το δυνατόν λιγότερες εκκρεμότητες, όπως θα θέλατε να κάνουν και οι άλλοι για εσάς. Κατά τη διάρκεια δε της απουσίας σας, να επικοινωνείτε αραιά και πού με κάποιον/α κολλητό/ή σας, για να δείτε αν όλα πηγαίνουν καλά.

6. Επιστρέφοντας, ενδιαφερθείτε για τα τρέχοντα θέματα και μην πέσετε με τα μούτρα μόνο στη δική σας δουλειά. Φανείτε πρόθυμοι να κλείσετε υποθέσεις που υπό κανονικές συνθήκες θα χειριζόταν ένας από τους αδειούχους, δείχνοντας συναδελφικότητα.

7. Όσο καλύπτετε εσείς κάποιον, μην υποβιβάσετε ή αμφισβητήσετε τις ικανότητές του, επειδή δήθεν τα βρήκατε όλα αχταρμά. Αν πιστεύετε ότι όντως δεν χειρίζεται σωστά τις υποθέσεις του, περιμένετε να γυρίσει και να συζητήσετε μαζί του τα προβλήματα, ανοιχτά μεν αλλά εμπιστευτικά
Δημοσίευση: Ιουλίου 16, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εσείς κανονίσατε την καλοκαιρινή σας άδεια;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator