ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η Ποντικούπολη και το ποντικοκράτος. Μια φανταστική ιστορία !

0


Καλησπέρα. Η ποντικούπολη με τους αλαζονες αρουραίους πρίγκηπες. Μια φανταστική ιστορία.
Δίπλα σε μια θάλασσα, σε μια πόλη ηλιόλουστη με πολλά νερά , θέλησαν κάποτε κάποια ποντικάκια να φτιάξουν μία ωραία πόλη.
Αμέσως , μόλις κατάλαβαν οι αρουραίοι, τι πάνε να κάνουν τα ποντικάκια, τους πήραν τα ηνία και ήλεγχαν την εξουσία.
Αργότερα μαζί με ιδιώτες αρουραίους πρίγκηπες, με πολλά λεφτά, έκαναν επενδύσεις τζόγου στην ποντικούπολη και έπαιρναν όλο το χρήμα, ενώ τα ποντικάκια εύρισκαν εργασία στον Θεό του τζόγου.
Αφού οι πρίγκηπες κουράστηκαν να κερδίζουν εύκολα και γρήγορα τα λεφτά των ποντικών και δεν ήθελαν να κάνουν επενδύσεις στην ποντικούπολη, άρχισαν να χρωστάνε στο ποντικοκράτος και στους εκλόγιμους μονάρχες του.
Τότε οι εκλόγιμοι μονάρχες του ποντικοκράτους, αρουραίοι οι οποίοι είχαν οργανώσει το σύστημα και τους θεσμούς του ποντικοκράτους και τους είχαν καθιερώσει, κούρεψαν τα χρέη των πριγκήπων αρουραίων, ,που ήσαν και από σόι του εξωτερικού.
Κάποτε που αβγάτισαν τα χρέη των αρουραίων,, επ ευκαιρία μιας φωτιάς , κηρύχθηκε, από τον μικρό πρίγκηπα Δήμαρχο ,η πόλη σε κατάσταση ανάγκης. Αυτή η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη για τους πρίγκηπες αρουραίους, και αμέσως ζήτησαν να πληρωθούν τα χρέη τους σε δόσεις μετά από έξι μήνες, όπως άλλωστε εξήγγειλαν οι υπουργοί του ποντικοκράτους, όταν έπιασε φωτιά η ποντικούπολη , αλλά όμως δεν κινδύνεψε , σε καμία περίπτωση ο ναός του τζογου.
Τώρα τα ποντικάκια που εργάζονται στις επιχειρήσεις του τζόγου, των αρουραίων πριγκήπων, κάνουν την προσευχή τους, προκειμένου να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους η εκλόγιμη μοναρχία του ποντικοκράτους, ενώ ξέρουν ότι για τα μικρά χρέη των μικρών ποντικιών, δεν υπάρχει έλεος και , για μικρά χρέη, βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των μικρών ποντικιών...
Όμως διαφημίζεται ότι το ποντικοκράτος θα ξαναψηφιστεί, όπως άλλωστε ισχυρίζονται και επιμένουν οι δημοσκόποι και οι πρίγκηπες αρουραίοι επενδυτές του εξωτερικού...
Οι κάτοικοι ποντικοί της ποντικούπολης κρατούν την ανάσα τους και ο μικρός πρίγκιπας δήμαρχος των ποντικών προσπαθεί, ο καημένος, να βοηθήσει , με όλες του τις δυνάμεις, τους αρουραίους πρίγκηπες, ενώ το ΣΠΑ ,που τα ποντικάκια κάνουν τα μπάνια τους, δεν σκέφθηκε ακόμα, ο ποντικός δήμαρχος να το σώσει από τα συσσωρευμένα χρέη του...
Τα ποντικάκια έχουν, να τους ζαλίζουν πριν τις εκλογές, κάτι ποντικούς που λέγονται Γκρούεζες που τους δίνουν γραμμή, ώστε η ποντικοπσρέα του Ποντικοδημαρχείου, να μην αλλάξει, και να ξαναεκλεγει ο μικρός ποντικός Δήμαρχος και να παραμείνουν εκεί οι επενδυτές αρουραίοι πρίγκηπες, και συνήθως ακούνε τις εισηγήσεις τα ποντικάκια,γιατί δεν έχουν μάθει να ζουν στην Ελευθερία τα τελευταία...
Τώρα ,κάποιοι ρομαντικοί και γραφικοί ποντικοί , πιστεύουν ακόμα και επιμένουν στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία, και θέλουν λένε να την κατακτήσουν για την ποντικούπολη και το ποντικοκράτος.
Τί άραγε θα πράξουν τώρα στις εκλογές τα ποντικάκια;
Αυτό είναι ένα απλό παραμύθι για να διεγείρει την φαντασία των παιδιών που δεν τρώνε το φαι τους , προκειμένου να φάνε το φαγητό τους, διότι , διαφορετικά τους μαθαίνουν από μικρά ότι θα έρθει ο μπαμπούλας και θα φάει το φαγητό των παιδιών, τους, και σίγουρα , ο μπαμπουλας, θα τιμωρήσει αυστηρά τους ρομαντικούς και τους γραφικούς.
Μετά από όλα αυτά πώς λέτε να τελειώσει το παραμύθι;;;
Θα έχει ευτυχισμένο τέλος ή θα έρθουν άλλοι πρίγκηπες αρουραίοι να επενδύσουν στην ποντικούπολη και στο ποντικοκράτος;;
Θα αγοράσουν την ποντικούπολη και το ποντικοκράτος, άλλοι αρουραίοι πρίγκηπες από το εξωτερικό;;;
Σας αφήνω να δώσετε το τέλος που θέλετε.
Καλό καλοκαίρι φίλες και φίλοι

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΗΣ
  
ΥΓ. Στην Φωτογραφία απεικονίζεται η αγαπημένη των γεροποντικών, που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους πρίγκηπες αρουραίους, από όπου και εάν προέρχονται...

Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η Ποντικούπολη και το ποντικοκράτος. Μια φανταστική ιστορία !"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator