Δ. ΠΙΣΤΕΥΟΣ: Κεντρικός μας στόχος η προστασία του περιβάλλοντος!

0








Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, παρευρέθηκα με συνεργάτες μου στην 5η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde-tec (ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους ΟΤΑ) και μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ημερίδα για τις «Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις» όπου μίλησαν μεταξύ άλλων ο Δρ. Μ. Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης" και ο Δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης.

Όσα ειπώθηκαν για το περιβάλλον μου επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη υψηλότερα και να επενδύσουμε, όχι στο «φτηνότερο» αλλά στο «καταλληλότερο» για να ανθήσει και οικονομικά ο τόπος μας με αιχμή του δόρατος τον αγροτικό τομέα (ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ τομέας) και την διασύνδεσή του με τον τριτογενή τομέα (θεματικός τουρισμός, εκπαίδευση, υγεία, αθλητισμός κλπ.)

Έχει κατανοηθεί πλέον ότι η βιώσιμη ανάπτυξη ενός τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διάσωση του περιβάλλοντος. Η δημοτική αρχή της επόμενης πενταετίας, είναι απαραίτητο να έχει κεντρικό της στόχο την προστασία του περιβάλλοντος (παραθαλάσσιο και ορεινό). Με δημοτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να αποκτήσουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική συνείδηση και να ενθαρρύνουμε τους ενήλικες να εντάξουν συνολικά στην ζωή τους σωστές πρακτικές όπως αυτή της ανακύκλωσης.

Το περιβάλλον ως συνιστώσα της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας, θα είναι κεντρικός στόχος του συνδυασμού μας γιατί θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την Σικυωνία που τους αξίζει !

Δημήτρης Πιστεύος Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σικυωνίων
Δημοσίευση: Μαρτίου 20, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δ. ΠΙΣΤΕΥΟΣ: Κεντρικός μας στόχος η προστασία του περιβάλλοντος!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator