Μάχη για τη σωτηρία της κορινθιακής σταφίδας

0Κόρινθος, 07 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

- Μάχη για τη σωτηρία της κορινθιακής σταφίδας

- “Όμηροι ” των παλινωδιών της κυβέρνησης οι σταφιδοπαραγωγοί, κινδυνεύουν με αφανισμό

- Πρότασή μας να διατεθούν οι υπολειπόμενες ποσότητες σταφίδας, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε Τουρκία - Συρία

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023, θέσαμε την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στην απορρόφηση των αποθεμάτων της Κορινθιακής και Μεσσηνιακής μαύρης σταφίδας με κρατική χρηματοδότηση, στη βάση της συμφωνίας με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Καλέσαμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να καταβάλει άμεσα τα 2.600.000 ευρώ που οφείλει στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών εδώ και 14 μήνες, χωρίς υπουργικές παλινωδίες και αθέτηση των υπεσχημένων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε αυτή τη θέση και αποφάσισε, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών, η Περιφέρεια να συμβάλει οικονομικά στην απορρόφηση ενός μέρους των αποθεμάτων που αντιστοιχούν στην παραγωγή της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.

Επιπλέον, καταθέτουμε την πρόταση μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης “ Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, Θανάση Πετράκο, η αδιάθετη ποσότητα της μαύρης σταφίδας να απορροφηθεί και να ενταχθεί στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποστείλει η χώρα μας στους σεισμόπληκτους πληθυσμούς της Τουρκίας και της Συρίας, ως ουσιαστική ένδειξη αλληλεγγύης.

Γραφείο Τύπου
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μάχη για τη σωτηρία της κορινθιακής σταφίδας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator