H Αρχαία Σικυώνα αποκαλύπτεται στον κόσμο!

0


Συνεχίζονται οι ανασκαφές με σταθερή χρηματοδότηση από τον δήμο Σικυωνίων – Στο ΕΣΠΑ το Αρχαίο Θέατρο

Οργανωμένα και σταθερά ολοκληρώνονται ένα ένα τα βήματα που οδηγούν στην αποκάλυψη της πολιτείας της Αρχαίας Σικυώνας στον κόσμο! Ο Δήμος Σικυωνίων έχει θέσει ψηλά τις προτεραιότητές του τόσο την συνέχιση του ανασκαφικού έργου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και την ένταξη της αναστύλωσης του αρχαίου θεάτρου στο ΕΣΠΑ. Απώτερος σκοπός όλων αυτών η δημιουργία ενός πρότυπου αρχαιολογικού πάρκου, εύκολα προσβάσιμου στο κοινό, που θα ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές ξενάγησης και αφήγησης, έτσι ώστε η ιστορία και ο πολιτισμός της Αρχαίας Σικυώνας, που λάμπρυναν αιώνες ολόκληρους τον ελληνισμό να γίνουν ευρύτερα γνωστά.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Σικυωνίων, στο Κιάτο, υπό τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο με την παρουσία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παναγιώτας Κασίμη, του επικεφαλής των ανασκαφών  καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Λώλο, του καθηγητή Ιστορίας του Παν/μίου Σεντ Λούις Μιζούρι Νίκου Πουλόπουλου, του προέδρου της Κοινότητας Κιάτου Τάσου Λεονάρδου, καθώς και του αντιδημάρχου Σικυωνίων καταγόμενου από την Αρχαία Σικυώνα, Βασίλη Δομετίου.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ο κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Αρχαίας Σικυώνας. Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος επανέλαβε για μια εισέτι φορά την απόφαση της δημοτικής αρχής να στηριχθεί ουσιαστικά και να χρηματοδοτηθεί και το νέο πενταετές ανασκαφικό πρόγραμμα στην αγορά της αρχαίας πόλης.

Επιπλέον, μετά και την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η αποκάλυψη και αναστύλωση του αρχαίου θεάτρου θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να αποδοθεί στο κοινό, αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική πληρότητά του, αλλά και την δυνατότητα για την παρουσίαση θεατρικών και εν γένει καλλιτεχνικών έργων.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "H Αρχαία Σικυώνα αποκαλύπτεται στον κόσμο!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator