ΕΠ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ: "ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

0










Για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με θέματα διεκπεραιωτικά και τροποποιήσεις προϋπολογισμού, ενώ τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου απουσίαζαν από την ημερήσια διάταξη.

Υποβάλαμε ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή χωρίς να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τα εξής θέματα:

1. Γιατί το Δ.Σ. δεν συζητά σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προτεινόμενων έργων της "Μελέτης Αντιμετώπισης των Φαινομένων Διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου" του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών;

Στη Μελέτη δεν περιλαμβάνονται περιοχές του Δήμου που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, όπως οι ακτές του Καμαρίου, του Δυτικού Ξυλοκάστρου, της Αριστοναυτών, του Πευκιά και του Μελισσίου!

Αποτελεί αναγκαιότητα η άμεση ένταξη αυτών των πληττόμενων ακτών στη Μελέτη, ώστε να υποδειχθούν και να υλοποιηθούν έργα προστασίας και ανάπλασής τους, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

2. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπιση της υποσκαφής του παραλιακού πεζοδρομίου στο Ξυλόκαστρο, ανατολικά της Πλατείας και δυτικά του ξενοδοχείου Αρίων, που είναι έτοιμο να καταρρεύσει με κίνδυνο για τους πεζούς αλλά και τα διερχόμενα οχήματα;

3. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την αποκατάσταση του "ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ" Ξυλοκάστρου μετά την οριστική από 24/9/2022 ανάκληση της άδειας λειτουργίας του;

Η "ωρολογιακή βόμβα" των σκουπιδιών θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την παύση λειτουργίας του "ΧΥΤΑ" με τεράστιες περιβαλλοντικές, οικολογικές και υγειονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους από την υπερσυσσώρευση απορριμμάτων, την παραγωγή βιοαερίου, τη δυσοσμία και τα στραγγίδια που μολύνουν το έδαφος, το ρέμα και τον υδροφόρου ορίζοντα. Αποτελεί υποχρέωση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων η αποκατάσταση της περιοχής και ο Δήμος οφείλει να πιέσει σε κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν κρίνει αναγκαία τη συζήτηση τέτοιων θεμάτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ: "ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator