Δελτίο Τύπου Σωματείου Μουσικών Ν.Κορινθίας "Ι.ΛΙΑΚΩΝΗΣ"

0

Μια δεκαπενταετής φιλία , μεταξύ των ανθρώπων της πόλης Maliq της Αλβανίας, επανεπιβεβαιώθηκε , με την επίσκεψη μελών του Σωματείου Μουσικών Ν. Κορινθίας «Ι.ΛΙΑΚΩΝΗΣ» που έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης των φίλων μας τον Αύγουστο. Η υποδοχή και η φιλοξενία που επιφυλάχθηκε από τον κ. Gezim TOPCIU Δήμαρχο Maliq και τον κ. Festim TOMORRI διευθυντή του Κέντρου Πολιτισμού της πόλης, ήταν άνευ προηγουμένου, κάτι που θα θυμόμαστε και θα μεταφέρουμε σε όλους τους συμπολίτες και φίλους μας! 

Το Σωματείο αποδέχθηκε με χαρά την ευγενική πρόσκληση και εκπροσωπήθηκε από τον Ταμία Γιάννη Κωνσταντέλο , τον Γραμματέα Γιάννη Τζέλη ,όπως και από τους υπέροχους μουσικούς μας : Ιωάννα Κακουριώτη, Ηλία Δόσκορη, Κώστα Τζέκο, Στέλιο Μένο, Θοδωρή Δούρο , θόδωρο Βελισσάρη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο που αποδέχθηκε την πρόσκληση να μας τιμήσει με την παρουσία του όπως και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Σπύρο Ζαχαριά, τον πρόεδρο του ΚΕ.Π.Α.Π. κ.Θέμη Κουτσογκίλα, τον σύμβουλο Τοπικού κ.Γιάννη Ταμπούκο, καθώς και την αντιπροσωπεία των Αλβανών Μεταναστών Ν.Κορινθίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Πρίφτη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την ουσιαστική συμμετοχή οφείλουμε να απευθύνουμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορινθίων η «Τερψιχόρη» και την πρόεδρο του κ. Μαρία Κυζιρίδου-Πούρου, επειδή με τη συμμετοχή τους έδωσαν χρώμα και χάρη σ` αυτή την ανταλλαγή. Οι πολιτιστικές ανταλλαγές είναι μια παράδοση που κρατάει πάνω από 25 χρόνια και ξεκινάει από την περίοδο των οραματιστών αυτής της επαφής Κώστα Φιλιππίδη και Dimitri Orgoska, που πρωτοέδωσαν σάρκα και οστά σε αυτή την ιδέα και με συνεχιστή το Σωματείο Μουσικών Ν.Κορινθίας «Ι.ΛΙΑΚΩΝΗΣ» που με κάθε τρόπο φρόντισε να κρατά τη φλόγα της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο λαών πάντοτε αναμμένη. 

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν την ευθύνη της διοργάνωσης δεν είχε αναλάβει ο Γιάννης Κωνσταντέλλος και ο Γιάννης Τζέλης, που συνέβαλαν μοναδικά στην επίτευξη όλων των στόχων που τέθηκαν. Είναι βέβαιο ότι η ιστορία αυτού του δεσμού με τον Δήμο Maliq και τους υπέροχους ανθρώπους του, εμπλουτίστηκε με μια ακόμη σελίδα, φιλικών δεσμών, αγάπης και δημιουργικής συνεργασίας , παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια και τις μελλοντικές γενιές ! 

Ευχή μας είναι να επισφραγισθεί αυτή η γόνιμη επαφή με την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης των Δήμων Κορίνθου και Maliq . Με χαρά αναμένουμε την επόμενη ανταλλαγή για το έτος 2023 και υποσχόμαστε να εργαστούμε σκληρά γι` αυτήν . 

 Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας
 Σωκράτης Σ. Λελέκος                       Γιάννης Τζέλης
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 30, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δελτίο Τύπου Σωματείου Μουσικών Ν.Κορινθίας "Ι.ΛΙΑΚΩΝΗΣ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator