ΕΠ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

0


Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στο Δερβένι, με μοναδικό θέμα που αφορούσε την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης την παράταση της μίσθωσης του Τουριστικού Περιπτέρου Δερβενίου!

Αντί για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, η Δημοτική Αρχή περιορίστηκε σε "Ενημέρωση για έργα και δράσεις", αποδεικνύοντας την απαξίωσή της για την περιοχή.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ επιλέξαμε να παραστούμε στη συνεδρίαση και ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ της Δημοτικής Αρχής προς τους Ευρωστίνιους συνδημότες μας.

Θέσαμε θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, αφού η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για αυτά και συνεχίζει, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ανάληψη της διακυβέρνησης του Δήμου, με εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται και υποσχέσεις που δεν τηρούνται.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων επισημάναμε ότι:

Για το Ειρηνοδικείο δεν έχει σημειωθεί ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΑΞΗ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με συνέπεια η κατάσταση του κτηρίου να επιδεινώνεται και η αξιοποίηση του να ματαιώνεται, ενώ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ από την παραχώρησή του.

Υπενθυμίσαμε την υποχρέωση του Δήμου να αξιοποιήσει το κτήριο εντός μίας πενταετίας. 


Για τον παρακαμπτήριο δρόμο του Δερβενίου
, παρά τα μεγάλα λόγια και τις προβεβλημένες "διασυνδέσεις" της Δημοτικής Αρχής με κυβερνητικούς παράγοντες, ο δρόμος παραμένει σταματημένος πριν από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό και ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ.

Για την αξιοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, ο Δήμαρχος αρνείται,  παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας, να συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ η Περιφέρεια σχεδιάζει πάρκα αναψυχής και ποδηλατοδρόμους, ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.

Το Δερβένι έχει ζωτική ανάγκη από την ολοκλήρωση του παρακαμπτήριου δρόμου έως την Λυγιά και από την σωστή αξιοποίηση της γραμμής του τραίνου.

Η ανάγκη δημιουργίας παράλληλου δρόμου είναι επιτακτική ανάγκη αφού η Παλαιά Εθνική οδός  καταρρέει κάθε χρόνο (π.χ. Λυκοποριά, Μαύρα Λιθάρια) και η Δημοτική Αρχή δεν φροντίζει για την υλοποίηση έργων προστασίας από τη διάβρωση των ακτών, που αποτελεί το υπ αριθμόν 1 πρόβλημα της παραλιακής ζώνης του Δήμου μας.

Για τη σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης με τον βιολογικό καθαρισμό Ξυλοκάστρου, θέμα για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή τόσο κατηγορούσε την προηγούμενη ότι δεν υπέβαλε πρόταση για ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για μελλοντική του ένταξη

(πότε άραγε και σε ποιο πρόγραμμα;)

Για τον οδικό άξονα σύνδεσης της Γκούρας με το Δερβένι παρά τις εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας, το έργο δεν έχει συμπεριληφθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Για τη συνεχιζόμενη έλλειψη οδοφωτισμού στον παραλιακό δρόμο στο Στόμι, τη Λυκοποριά και τη Λυγιά, που αποτελεί η απαράδεκτη κατάσταση, ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δεν έχει γίνει όπως και ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ επίλυσης του προβλήματος.

Φαίνεται, ότι σύμφωνα με την αντίληψη των διοικούντων το Δήμο, ο οδοφωτισμός αποτελεί πολυτέλεια για δημότες Β κατηγορίας!

Για όλα αυτά ο Δήμαρχος απάντησε και πάλι με υποσχέσεις για "έργα και δράσεις" που πλέον μετά από τρία χρόνια θητείας του, ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ θα συνεχίσουμε να θέτουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τέως Δήμος Ευρωστίνης, όπως άλλωστε με συνέπεια το κάνουμε από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠ. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator