"Μικρή Ασία" στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Κορίνθου

0



ΜΙΚΡΗ ΑΣΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ

26-27 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στο καινούργιο έργο του Ανδρέα Φλουράκη, η σύνδεση των σημερινών νέων με την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 γίνεται μέσα από τη ζωοφιλία, τον έρωτα, τη γαστρονομία ή τις οικογενειακές αναμνήσεις. Ακόμα και τα ανιμέσιον, φέρνουν στην επιφάνεια πλευρές της Ιστορίας που είναι γραμμένες με μικρά γράμματα, όπως η διάσωση Ελλήνων από το ιαπωνικό πλοίο Τοκέι Μαρού.

Ενώ τα συμμαχικά πλοία παρακολουθούσαν από απόσταση την καταστροφή της Σμύρνης και τους Έλληνες να πνίγονται στις ακτές της Ιωνίας, ο καπετάνιος του Τοκέι Μαρού ρίχνει στη θάλασσα τα εμπορεύματά του για να χωρέσει στο πλοίο όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, να τους μεταφέρει σώους στο λιμάνι του Πειραιά. Στη «Μικρή Ασία» το παράξενο ταξίδι του Τοκέι Μαρού μετατρέπεται σε μια ιστορία μυστηρίου και ιαπωνικής ομορφιάς.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:

Πρόκειται για ένα συμβολικό, ονειρικό ταξίδι στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής με στόχο τη διαχείριση του τραύματος της απώλειας. Μέσω της ιαπωνικής κουλτούρας και τέχνης επιχειρείται η συναισθηματική και πνευματική ενδυνάμωση του ανθρώπου, ώστε να βρει το κουράγιο να συνεχίσει τη ζωή του θετικά. Πρόσφυγες, ναύτες, καπετάνιοι, σκύλοι, γάιδαροι, νεαροί ερωτευμένοι, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες διατρέχουν την ιστορία, χρησιμοποιώντας την τεχνική του θεάτρου μέσα στο θέατρο, για να μας ταξιδέψουν σε νερά άγνωστα μα φωτεινά.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 65 ΛΕΠΤΑ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΤΖΕΡΗΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΜΥΡΤΩ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΑΙΟΡΟΥΤΑΣ

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΑΝΤΩΝΕΛΛΑ ΤΣΙΜΠΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΤΡΕΙΛΕΡ: ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΑΦΙΣΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΜΑΤΖΙΟΓΛΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ: ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΠΟΥΛΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΙΟΘΩΜΑΣ, ΛΗΔΑ ΤΟΓΙΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΦΛΟΥΡΑΚΗ

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 13, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Μικρή Ασία" στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator