Δήμος Κορινθίων: Δυο δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν στα «Καλάμια» - ΒΙΝΤΕΟ

0


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day - WED) γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχεδιάστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972 την πρώτη ημέρα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το ανθρώπινο περιβάλλον ως αποτέλεσμα συζητήσεων για την ενσωμάτωση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και του περιβάλλοντος Γιορτάστηκε για πρώτη φορά δύο χρόνια αργότερα, το 1974 με θέμα "Μόνο μία Γη". 'Ηταν μια εμβληματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αναδυόμενα τότε περιβαλλοντικά ζητήματα, από τη θαλάσσια ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη, έως τη βιώσιμη κατανάλωση και την εγκληματικότητα κατά της άγριας πανίδας. Το 1987 ξεκίνησε η ιδέα της περιστροφής του κέντρου αυτών των δραστηριοτήτων με την επιλογή διαφορετικών χωρών υποδοχής. Η εστίαση στη χώρα υποδοχής συμβάλλει στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει και στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα για δημόσια προβολή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 143 χωρών ετησίως. Μεμονωμένοι πολίτες και οι οργανώσεις ενθαρρύνονται να προσθέσουν

δραστηριότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διάσωσή του και να παρακινήσουν τους συνανθρώπους τους να αναλάβουν πρωτοβουλία προς αυτήν.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνει οδηγούς για κάθε φορέα ή πολίτη που σκοπεύει να υλοποιήσει μία τέτοια δράση, ενώ με τα hashtags #WorldEnvironmentDay και #WithNature καλεί τον κόσμο να μοιραστεί εικόνες και εμπειρίες από τη δράση αυτή.

Για το 2022 η κυβέρνηση της Σουηδίας ανέλαβε να διοργανώσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP) με σύνθημα «Μόνο μία Γη», το σύνθημα της αρχικής Διάσκεψης της Στοκχόλμης (1972).

Ο Δήμος Κορινθίων στις 3/6/2022 και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συνεργάστηκε με σχολεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας με το μήνυμα

« μειώνουμε τα απορρίμματα δίνουμε χώρο στη ζωή »

« Δεν Πετάω – ανακυκλώνω σώζω τον πλανήτη »

Την ίδια ημέρα συμμετείχε στις δράσεις των σχολείων με ποδήλατα στην παραλία Καλάμια με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω των ποδηλάτων.

Να θυμάστε ότι στις βραβευμένες μας με Γαλάζια Σημαία ακτές επιτρέπεται μόνο το ποδήλατο και η πεζοπορία.

Δημοσίευση: Ιουνίου 06, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Κορινθίων: Δυο δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν στα «Καλάμια» - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator