ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Προχωρά η πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού με τρεις τροποποιήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

0Β.Νανόπουλος: Εκπληρώνουμε το αίτημα της κορινθιακής κοινωνίας ως έχουμε καθήκον!

Συνεχίζεται η διαδικασία πολεοδόμησης του 6ου Συντάγματος πεζικού Κορίνθου, διαδικασία η οποία αποδίδει το στρατόπεδο στην πόλη ,εκπληρώνοντας ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών. Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων με νέα απόφαση του (6 Ιουνίου 2022) τροποποιεί το ύψος των κατοικιών που θα αναγερθούν από 12 σε 7,5 μέτρα, διατηρεί το γήπεδο που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου και δημιουργεί πάρκο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του.

Ο Δήμος Κορινθίων με στοχευμένη πολιτική και άρτια διαπραγμάτευση κατόρθωσε να επιτύχει για πρώτη φορά συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του χώρου, το ΤΕΘΑ και να απολάβει πλέον του 50% της έκτασης του, έκταση που θα έρθει στην ιδιοκτησία του με την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη της πόλης, πέτυχε την παραπάνω συμφωνία βάζοντας τέλος σε ατέρμονες συζητήσεις και ανεφάρμοστες αποφάσεις ετών.

Με την πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού
Απομακρύνονται οι δομές μεταναστών που σήμερα λειτουργούν στο χώρο. Αυτό ζητούσε η κοινωνία, αυτό γίνεται!
Επιτυγχάνεται η σύνδεση με τον οικιστικό ιστό, οι περιμετρικές μάντρες που οριοθετούν το στρατόπεδο πέφτουν, η πόλη αποκτά πρόσβαση και χρήση!
Αναβαθμίζεται το αστικό περιβάλλον και το στρατόπεδο ενσωματώνεται στην πόλη! Η Κόρινθος δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς!
Αναπτύσσονται χώροι πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης και διοίκησης, οι χρήσεις γης είναι ανοιχτές ενώ κατοχυρώνεται δικαίωμα αγοράς ή απαλλοτρίωσης οικοπέδων εντός του χώρου. Ο Δήμος αποκτά λόγο και παρέμβαση!

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ:

«Η πολεοδόμηση του στρατοπέδου προχωρά ώστε να επιτύχουμε την απόδοση του στην πόλη και τους πολίτες. Είναι καθήκον μου ως Δήμαρχος Κορινθίων και το επιτελώ με ευθύνη! Το δημοτικό συμβούλιο με την χθεσινή του απόφαση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η ώρα των λόγων έχει τελειώσει, είναι η ώρα των έργων και αυτά υλοποιούμε ως δημοτική αρχή. Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων που για χρόνια κρατούσαν την ανάπτυξη και την προοπτική του δήμου πίσω, βαδίζουμε ως δημοτική αρχή επι πραγματικού και όχι βάσει θεωριών και επιθυμιών που στερούνται υπόβαθρου υλοποίησης . Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων ως δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο που εκπροσωπεί όλους τους Κορίνθιους συνεχίζει αταλάντευτα στην πορεία υλοποίησης μιας ιστορικής για την πόλη απόφασης. Την απόφαση της πολεοδόμησης που αποδίδει το στρατόπεδο στην πόλη, το εντάσσει στον ιστό της αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον. Είμαι υπερήφανος που ως δήμαρχος θα υπογράψω την παραχώρηση του 6ου συντάγματος πεζικού στον δήμο Κορινθίων εκπληρώνοντας την επιθυμία των συμπολιτών μου.»

Η εισήγηση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στην συνεδρίαση της 6.6.22:


Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Προχωρά η πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού με τρεις τροποποιήσεις - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator