Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας: Σάββατο 25 Ιουνίου η µεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση

0Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας: Σάββατο 25 Ιουνίου η µεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση

“ΕΙΜΑΣΤΕ. Της Μνήµης κεντρίσµατα, του Χρόνου γυρίσµατα”, ο τίτλος του 22ου Πολυθεµατικού Φεστιβάλ

Το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας διοργανώνει την µεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωσή του, το 22ο Πολυθεµατικό Φεστιβάλ µε τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ. Της Μνήµης κεντρίσµατα, του Χρόνου γυρίσµατα».

Στην εκδήλωση θα επιχειρηθεί µια προσέγγιση της τοπικής ιστορίας µέσα από τον χορό το τραγούδι, τη µουσική, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, την φωτογραφία και γενικά την τέχνη. Στόχος είναι η ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής και καλλιτεχνικής δηµιουργίας στην περιοχή της Βόχας και στα ερεθίσµατα που αυτή δέχεται από το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, αλλά και από την ιστορία και τις καταβολές των ανθρώπων της.

Θα παρουσιαστούν χοροί σύγχρονοι και κλασικοί, παραδοσιακοί και λαϊκοί, µοντέρνοι και οριεντάλ από τα χορευτικά τµήµατα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας, ακολουθώντας τις πτυχές της ιστορίας του τόπου. Η εκδήλωση θα είναι σπονδυλωτή και των χορευτικών θα παρεµβάλλονται µουσικές από τα Τµήµατα Κλασικής Κιθάρας του Συλλόγου, ενώ ζωντανά θα τραγουδήσουν οι δάσκαλοι και µαθητές της µουσικής Σχολής MusicFor Κορίνθου µε την οποία συνεργάζεται ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας.

Επιπλέον, µεταξύ των µουσικών και χορευτικών κοµµατιών θα πραγµατοποιείται αφήγηση λογοτεχνικών κειµένων Βοχαϊτών συγγραφέων, αλλά και προφορικών παραδόσεων, θρύλων και ιστοριών όπως ο θρύλος της «Νεράιδας της Βρύσης».

Παράλληλα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ηλεκτρονικά με ειδικές προβολές τα εικαστικά έργα των παιδιών του Τµήµατος Εικαστικών του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας αλλά και παλιές και ιστορικές φωτογραφίες της περιοχής.

Πρόκειται για άλλη µια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, όπως αυτές που µας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, τα χρόνια της πανδηµίας ήταν ο µόνος στον δήμο Βέλου-Βόχας, που επέµεινε σθεναρά στην διοργάνωση εκδηλώσεων, τηρώντας φυσικά αυστηρά όλα τα υγειονοµικά πρωτόκολλα, διατηρώντας µε αυτόν τον τρόπο υψηλά το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της περιοχής, αλλά και δίνοντας την µοναδική διέξοδο ψυχαγωγίας κατοίκων και επισκεπτών.

Το Σάββατο, λοιπόν, 25 Ιουνίου ραντεβού όλοι στο προαύλιο του 1ου Δηµοτικού Σχολείου Ζευγολατιού, ώρα 9:00 το βράδυ για να απολαύσουµε µια πραγµατική ξεχωριστή εκδήλωση!

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Βέλου-Βόχας και του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» του δήμου Βέλου-Βόχας.
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας: Σάββατο 25 Ιουνίου η µεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator