Δήμος Κορινθίων: Ανακυκλώνουμε τηγανέλαια από σήμερα - BINTEO

0
Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη! Η ωφέλεια τεράστια αφού τα τηγανέλαια που μέχρι σήμερα καταλήγουν στο νεροχύτη κάθε νοικοκυράς με πολλαπλές συνέπειες για τα δίκτυα της πόλης και το περιβάλλον πλέον συλλέγονται και ανακυκλώνονται χάρη στην ενέργεια του δήμου Κορινθίων να προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρία @fargeco hellas

Σήμερα τοποθετήθηκαν οι 6 πρώτοι κάδοι, ένας εξ αυτών στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κολιάτσου, εκεί που ήδη υπάρχει σήμερα ένας κόκκινος κάδος και ένας μικρός μεταλλικός για σύμμεικτα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν μικρές «πράσινες γωνιές» σε όλη τη πόλη, σημεία αναφοράς για τους κατοίκους που έχουν αποδείξει [ως θέλουν να ανακυκλώσουν, πως μπορούν να ανακουφίσουν το περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή παρέχει την υποδομή μέσω των συνεργασιών που επιτυγχάνει ενώ σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει και η ενημέρωση των πολιτών. Επίσης, στόχος είναι τα σχολεία του δήμου ,εκεί όπου ήδη πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις ο Μηχανικός Περιβάλλοντος κι Ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ.Αντρέας Πανούσης.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο της εγκατάστασης του πρώτου κάδου, ενημερώθηκε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες και την επιτυχία εφαρμογής σε άλλους δήμους της χώρας ενώ συζήτησε με την εκπρόσωπο της εταιρίας κ. Χριστίνα Μήλιου για την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και την συμμετοχή των σχολείων ζητώντας να δοθούν κίνητρα στους μαθητές προκειμένου να συμμετάσχουν με μεγαλύτερη θέρμη.

𝞞 𝞓ή𝞵𝞸ς 𝞙𝞸𝞺𝞲𝞶𝞱ί𝟂𝞶 𝞵𝞮 𝞽𝞰𝞶 𝞪𝞶𝞪𝞳ύ𝞳𝞴𝟂𝞼𝞰 𝞽𝟂𝞶 𝞽𝞰𝞬𝞪𝞶έ𝞴𝞪𝞲𝟂𝞶:
• Συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.
• Προστατεύσει το περιβάλλον.
• Μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.
• Εξοικονομήσει φυσικούς πόρους.
• Δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μπορείτε να βρείτε τους κάδους ανακύκλωσης τηγανέλαιων στα εξής σημεία:

Α/Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1 Κολοκοτρώνη & Γ. Παπανδρέου 2ο Δημοτικό

2 Ποσειδωνίας 17 Γαλαξίας

3 Γ. Παπανδρέου 87 Παραλία Καλάμια

4 Δημοκρατίας 4 Σταθμός ΚΤΕΛ Κορίνθου

5 Εθν. Αντιστάσεως & Κολιάτσου 1ο Δημοτικό

6 Επ. Οδός Κορίνθου-Εξαμιλίων Σκλαβενίτης


Δημοσίευση: Απριλίου 04, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Κορινθίων: Ανακυκλώνουμε τηγανέλαια από σήμερα - BINTEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator