ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

0


8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ξυλόκαστρο: Από 8 έως 10 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα, και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων και το Ξυλόκαστρο! Το ραντεβού δίνεται στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», από τις 8 έως τις 10 Απριλίου, με ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ' όλο τον κόσμο, αφιερώματα αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!

3 ημέρες, 9 ταινίες 

Το πρόγραμμα προβολών του Ξυλοκάστρου περιλαμβάνει 9 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, ένα από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα ξένα (από Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Κίνα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη), εκ των οποίων τα 6 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, και δύο (Ο εφιάλτης των Σαμάνων & Τα παιδιά του Δάσους) από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla), επίσημης προσκεκλημένης στη φετινή διοργάνωση. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Πρόγραμμα Προβολών στο Δημοτικό Θέατρο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18:00 «Χουάν» (Juan) της Louise Heem (Γαλλία, 2020)

19:30 «Οδόφραγμα» (Barricade) του David Klammer (Γερμανία, 2021)

21:00  «Πατέρας» (Father) του Deng Wei (Κίνα, 2021)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18:00 «Τα παιδιά του Δάσους» (Children of the Forest) της Natalie Halla(Αυστρία, 2015) Αφιέρωμα στη Natalie Halla

19:30 «Επιστροφή στη Γη» (Back to Earth) των Ακη Κερσανίδη - Χρύσας Τζελέπη (Ελλάδα, 2021)

20:30 «80.00 Σνίτσελ» (80,000 Schnitzel) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18:00 «Ένα καινούργιο Μπρόντγουεϊ» (Some New Broadway) του Denis Bojic (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2021)

19:30 «Ο εφιάλτης των Σαμάνων» (The Shaman's nightmare) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021) Αφιέρωμα στη Natalie Halla

21:00 «Ακριβή συντήρηση – Έργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν» (High Maintenance-The Life and Work of Dani Karavan) των Barak Heymann &Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020).

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ξυλοκάστρου, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.peloponnisosdocfestival.com/.../aboutevent/11

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com  καθ' όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterAction Art. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα. Το Φεστιβάλ στο Ξυλόκαστρο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/ και στο Instagram, instagram.com/peldocfest

Μείνετε συντονισμένοι, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται!

Δημοσίευση: Απριλίου 04, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator