Παρεπόμενα

0



     Εκτός από τα πάρα πολλά σημαντικά αυτού του πολέμου, υπάρχουν και τα αναρίθμητα παρεπόμενα, κάποια από τα οποία συνιστούν μαύρο χιούμορ. Ας δούμε μερικά.

Ηθικοί μέχρι αηδίας

     Τώρα θυμήθηκαν οι Δυτικοί, ότι τα λεφτά των Ρώσων ολιγαρχών είναι κλεμμένα και ως Ρομπέν των τραπεζών τα έκλεψαν κι αυτοί με την σειρά τους…

Βάστα Ιβάν

     Ποιος να το περίμενε, ότι κάποια μέρα ο Σαββίδης θα γινόταν ο στυλοβάτης της αντικειμενικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα; Εχει τους λόγους του βέβαια. Από την μία θέλει να υποστηρίξει τον Πούτιν, από την άλλη δεν τον παίρνει να γίνει φερέφωνο του στην Ελλάδα. Ετσι η μόνη λύση ήταν η αντικειμενική δημοσιογραφία.

     Οι χτεσινοί προπαγανδιστές έγιναν ξανά δημοσιογράφοι. Μάλιστα η κατάσταση πήρε μπάλα και τα άλλα κανάλια, που θέλουν να κάνουν προπαγάνδα, αλλά αναγκάζονται να βάλλουν κάποια όρια, για να μην ξευτιλιστεί η τηλεθέαση τους. Ακόμη και ο ΣΚΑΪ είναι λιγότερο αισχρός από το σύνηθες.

     Ε, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί… Κι αν οι δημοσιογράφοι καλομάθουν και θελήσουν να το επεκτείνουν αυτό και σε άλλα θέματα; Χαλαρώσαμε πολύ κύριοι. Ξεχάσαμε και τους ανεμβολίαστους. Τα κανάλια πρέπει να αποκτήσουν ξανά τον θεσμικό τους ρόλο…

Ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει

     Ψάχνω ο κακομοίρης τις γεωπολιτικές αναλύσεις των ειδικών. Δεν μπορώ να βγάλω νόημα. Ακόμα και έναν έναν να τους πάρω, αν αθροίσω όλα όσα λένε και γράφουν στις πολυάριθμες αναλύσεις τους, το συμπέρασμα είναι: Ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει. Φαντάζεται κανείς, τι κομφούζιο αναλύσεων συνιστούν όλοι μαζί.

     Και δεν φτάνει αυτό· αμολάνε και τα μαργαριτάρια τους με το γνωστό περισπούδαστο ύφος και άντε να βγάλει (σωστό) συμπέρασμα ο έρμος ο πολίτης. Παράδειγμα το γεωγραφικό μαργαριτάρι του καθηγητή Γ. Μάζη σε βίντεο με τον τίτλο «Φοβάμαι επέκταση του πολέμου στα Βαλκάνια» στο γιουτιουμπικό κανάλι «Νεοκλέους» (την 5η Μαρτίου). Τον άκουσα να λέει, ότι η Ρωσία ενοχλείται από τις Βαλτικές χώρες (Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία) γιατί της κόβουν ακτογραμμή από τον Αρκτικό κύκλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Εμεινα αποσβολωμένος. Τόσο αγεωγράφητος ο κύριος καθηγητής και μπερδεύει την Βαλτική θάλασσα με τον Αρκτικό ωκεανό; Δεν ξέρει, ότι παρεμβάλλεται (βορειοδυτικά) η Σουηδία (που ούτε αυτή έχει Αρκτική ακτογραμμή) και μετά από αυτήν η Νορβηγία και (βορειοανατολικά) η Φινλανδία; Τι βαθμό θα έπαιρνε ένας μαθητής Δημοτικού, αν έκανε τέτοιο λάθος;

     Εννοείται, ότι μου κόπηκε κάθε όρεξη, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, να ξανακούσω τις αναλύσεις του, γιατί δεν έκανε απλά ένα τεράστιο γεωγραφικό λάθος· έκανε και «γεωπολιτική ανάλυση» πάνω σε αυτό!!!!!!!!!!!!!!

     Το τι γεωγραφικά και ιστορικά λάθη εντοπίζω στις βαθυστόχαστες αναλύσεις των ειδικών, δεν λέγεται. Ασε τις γεωγραφικές και ιστορικές «γνώσεις» των δημοσιογράφων… Την ιστορική Πολτάβα την είπαν «Παλτόβα». Την Ζαπορόζιε (πάλαι ποτέ έδρα των Κοζάκων) με 800.000 πληθυσμό την είπαν «μικρό χωριό». Την Υπερδνειστερία την εντόπισαν στην βόρεια Μολδαβία (άντε να σου δείξουν τον δρόμο τέτοιοι «αναλυτές». Θα θες να πας Καλαμάτα και θα βρεθείς στα Γιάννενα).  Την Αμπχαζία και την Ν. Οσσετία τις είπαν «Ρωσόφωνες». [Είναι Ρωσόφιλες και η πρώτη έχει και Ρώσικη μειονότητα, αλλά ο «αναλυτής» αγνοεί φαίνεται ακόμα και την ύπαρξη των δύο αυτών λαών του Καυκάσου. Οι Οσσέτιοι –Αλανοί είναι σημαντικό Ευρωπαϊκό έθνος, που εγκαταστάθηκε σε πολλές περιοχές μέχρι την Αλσατία και άλλες περιοχές της Γαλλίας. Από αυτούς τους περιπλανώμενους ιππότες προέρχεται και η λέξη «αλάνι».]

πυ πυ πύραυλος

     Πύραυλο με κάνουν κάποιες αποφάσεις περί πυραύλων. [Το θυμήθηκα τώρα, που αναφέρθηκα στην ανάλυση του Γ. Μάζη, ότι το κακό πλησιάζει στα Βαλκάνια με μεγάλες δρασκελιές. Θυμήθηκα και την δική μου πρόβλεψη, αν ο πόλεμος στην Ουκρανία κρατήσει περισσότερο από μήνα και με έπιασε ανησυχία για τα δικά μας.] Θυμήθηκα λοιπόν τους Ελληνικούς Πάτριοτ, που προστατεύουν την …Σαουδική Αραβία!!!!!!!!!! Αναρωτιέμαι, ποιος είχε αυτήν την μικρομεγαλίστικη ιδέα. Δεν έχει λεφτά η Σ. Αραβία να αγοράσει δικούς της; Εδώ δεν φτάνουνε για εμάς, αρχίσαμε να τους σκορπάμε κιόλας…

     Τώρα θέλουν να δώσουν και τους S300 στους Ουκρανούς. Οι καλοί και φιλεύσπλαχνοι Αμερικάνοι, μετά τον Αττίλα, έκαναν εμπάργκο όπλων στην …Κύπρο!!!!!!!!!!!!!! 48 χρόνια αργότερα εξακολουθούν φαίνεται να νομίζουν, ότι οι Κύπριοι εισέβαλαν στην Τουρκία και κρατούν εδάφη της… Σαν δίκαιοι άνθρωποι λοιπόν, εξανάγκασαν την Κύπρο να αφοπλιστεί και πήραμε εμείς στην Κρήτη τους S300, που πλήρωσαν οι Κύπριοι. Τώρα αφήνουμε ακάλυπτη και την Κρήτη, μπαίνοντας περισσότερο στην μύτη του Πούτιν, ενώ οι Τούρκοι παίρνουν τα εύσημα, που έσπασαν το εμπάργκο προς την Ρωσία από τους Αμερικάνους, τους Ευρωπαίους και τους ίδιους τους Ουκρανούς!!!!!!!!!!!!!!!!

Στάσου Πούτιν να γεμίσω

     Ο Πούτιν επιτίθεται στην Ουκρανία. Ο Στόλτενμπεργκ βροντοφωνάζει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τελευταίας σταγόνας ΝΑΤΟϊκού αίματος την εδαφική ακεραιότητα της …Λεττονίας…

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

     Ο Μπάιντεν είπε τον Πούτιν εγκληματία πολέμου. Πέρα από τα δικά του προηγούμενα, ποιος εξωθεί τους Ουκρανούς σε έναν πόλεμο χωρίς ελπίδα νίκης; Ποιος στέλνει όπλα τόσα όσα χρειάζονται ίσα ίσα να συντηρούν την αιματοχυσία; Ποια είναι η «στρατηγική» και οι στόχοι αυτής της αλλόκοτης στάσης, πέρα από τις σκόπιμες εκατόμβες, που θα εδραιώσουν το μίσος μεταξύ δύο γειτονικών και συγγενών εθνών; Είναι τόσο παλιό το «διαίρει και βασίλευε» και τόσο άγαρμπος ο μπάρμπα Τζο, για να μας πείσουν για τα φιλάνθρωπα αισθήματα τους. Σιγά σιγά αποδεικνύεται και σατανικός. Κατάλαβε, ότι αυτός είναι ο πόλεμος της εθνογένεσης, που αποκόπτει οριστικά τον λαό της Ουκρανίας από τον Ρώσικο εθνικό κορμό. Αν τελείωνε σύντομα, χωρίς μεγάλη αιματοχυσία, υπήρχε ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί ο τοκετός και το έμβρυο να γυρνούσε στην θαλπωρή της μήτρας (όπως λέει και το τραγούδι του Τζιμάκου). Θέλει αίμα, πολύ αίμα, για να σιγουρευτεί ο Τζο για μακροχρόνιο μίσος μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών και δυστυχώς ο Πούτιν του το δίνει.   

Καλεντερίδης εν Ταύροις

     Φαγώθηκε ο Σάββας, ότι πρέπει να την ονομάζουμε «Ταυρίδα» και όχι «Κριμαία», γιατί το πρώτο του φαίνεται πιο Ελληνικό. Παραβλέπει, ή δεν γνωρίζει, ότι οι Ταύροι, όχι απλώς δεν ήσαν Ελληνες, αλλά μισούσαν τους Ελληνες και όπως λέει ο Ηρόδοτος, τους σκότωναν όπου τους εύρισκαν. Οσο για το Ταταρικό όνομα «Κριμαία», αποδίδεται από πολλούς μεν στο κυρ (λόφος) ιμ (μου) αλλά θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και αναγραμματισμός και παραφθορά του «Κιμμερία» (Χειμερία). Οι Κιμμέριοι ήσαν οι προγενέστεροι κάτοικοι της περιοχής, που απωθήθηκαν από τους Σκύθες. Ουσιαστικά οι Ταύροι είναι οι εναπομείναντες Κιμμέριοι. Δηλαδή όπως και να την πούμε, δεν ανάγουμε σε Ελληνες. Μάλιστα το «Κιμμερία» -Κριμαία ταιριάζει περισσότερο στην Ελληνική ιστορία της περιοχής, καθώς το Ελληνιστικό βασίλειο ονομάστηκε «Κιμμέριος Βόσπορος».

     Αν οι πρόγονοι μας είχαν την ίδια φοβική στάση απέναντι σε κάθε τι ξένο, θα γράφαμε ακόμα με γραμμική γραφή. Το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας είναι, ότι μπορεί να πάρει ακόμα και το βαρβαρόφωνο «κυρ ιμ» και να το κάνει «Κριμαία».  

Π. Ρέππας

Δημοσίευση: Μαρτίου 20, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παρεπόμενα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator