Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο πλευρό των Πελοποννήσιων σταφιδοπαραγωγών

0



Την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σταφιδοπαραγωγών του τόπου μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και την πλήρη και συνεπή εφαρμογή της συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ αυτών και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 31ης Ιανουαρίου 2022, ο επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”.

Στην τοποθέτησή του, ο Γιώργος Δέδες σημείωσε πως η περιφερειακή παράταξη του κ. Νίκα δεν έχει συνειδητοποιήσει το κρίσιμο διακύβευμα αυτού του ζητήματος το οποίο έγκειται στο καίριο πλήγμα που υφίστανται αυτή τη στιγμή οι σταφιδοπαραγωγοί, με ενδεχόμενη συνέπεια την οριστική εξαφάνιση σημαντικής μερίδας του κλάδου. Συνεπεία αυτού, όπως υπογράμμισε, είναι να επιμένει η περιφερειακή ηγεσία να τοποθετείται και στο θέμα αυτό βάσει της εν γένει φιλοκυβερνητικής στάσης της, αρνούμενη να υπερψηφίσει, όπως οι αντιπολιτευόμενες περιφερειακές παρατάξεις έπραξαν, την απόφαση στήριξης των σταφιδοπαραγωγών.

«Θεωρούμε ακατανόητη την εμμονή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες διευθετήσεις για ένα θέμα που στη χειρότερη περίπτωση θα στοίχιζε στο Δημόσιο ένα ποσό της τάξης των 7 ή 8 εκατομμυρίων ευρώ και απαράδεκτη τη μη τήρηση στην πράξη της συμφωνίας μεταξύ παραγωγών και υπουργείου σχετικά με τους όρους και τους ρυθμούς απόσυρσης της αδιάθετης σταφίδας», τόνισε ο Γιώργος Δέδες.

Η παράταξη “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”, συνειδητοποιώντας πλήρως τη ζωτική σημασία που έχει η προστασία και ενίσχυση ενός τόσο σημαντικού και ιστορικού για τον τόπο μας προϊόντος, στέκεται και θα στέκεται πάντα αρωγός στον αγώνα των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου για να κρατήσουν ζωντανό τον κρίσιμο αυτό παραγωγικό κλάδο.

Γραφείο Τύπου
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο πλευρό των Πελοποννήσιων σταφιδοπαραγωγών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator