ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ: "ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ... ΠΟΛΟΙ"

0



Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ έχουμε επιλέξει να εκθέτουμε τις δικές μας απόψεις στην κρίση των συνδημοτών μας και όχι να αναθέτουμε σε άλλους να γράφουν αντί για εμάς. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αγωνιώδης προσπάθεια κάποιων, να αναδειχθούν ως κυρίαρχοι πόλοι στα δημοτικά δρώμενα και τελικά ως μονομάχοι της επόμενης δημοτικής εκλογικής αναμέτρησης. Θέλουν τον δημότη να παραμείνει απλός θεατής, να μην γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων και επιδίδονται σε κοκορομαχίες αποπροσανατολισμού. Προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα "νέο" αναπαλαιωμένο δίπολο που, αν το πετύχουν, επιφυλάσσει για τον δημότη μεγάλα βάσανα τα επόμενα χρόνια.

Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει και τους δύο, αλλά με βάση τα αποτελέσματα του 2019 εκφράζει τις δικές τους επιθυμίες και μόνο. Βέβαια κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική, επειδή διαφορετικές είναι κάθε φορά οι συνθήκες, τα ζητούμενα και τα διακυβεύματα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα ποσοστά ψήφων (27,49% και 17,97% αντίστοιχα) που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές, δεν αποτελούν προίκα τους. Ήδη έχουν καταγράψει σημαντικές απώλειες στελεχών και μείωση της κοινωνικής αποδοχής τους. ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Η πορεία τους στα δημοτικά τεκταινόμενα χαρακτηρίζεται από έλλειψη σοβαρότητας, συνέπειας, ικανότητας αξιολόγησης προτεραιοτήτων και προγραμματισμού. Τα προβλήματα των δημοτών δεν λύνονται με αλλοπρόσαλλες τακτικές (άλλα λέμε, άλλα γράφουμε και άλλα ψηφίζουμε), με ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις και τουριστικές ανταποκρίσεις, ούτε με μονότονες προτάσεις για "συναντήσεις αρχηγών των παρατάξεων στο γραφείο του Δημάρχου". Λύνονται με κατάθεση απόψεων και γόνιμο διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο που, παρά την απαξίωσή του, παραμένει το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του Δήμου.

Οι αυτοαποκαλούμενοι "πόλοι", έχουν επιλέξει τον αντίπαλο που πιστεύουν ότι θα νικήσουν και τον προβάλλουν ως αντίπαλον δέος για να συσπειρώσουν τις παρατάξεις τους. ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΑΤΣ!!! Πιστεύουν ότι θα επικρατήσουν με τα χρήματα που διαθέτουν και με τις πλάτες ισχυρών κομματικών παραγόντων, πρώην δημοτικών αρχόντων και συγγενικών προσώπων. Λογαριάζουν όμως ερήμην της τοπικής κοινωνίας που μπορεί και πρέπει να αντιδράσει από σχέδια διπολισμού που μεθοδεύουν για δικό τους όφελος.

Κάποιοι άλλοι δημοσιογραφούντες, που εκτελούν χρέη γραφείου τύπου συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, παρουσιάζουν δήθεν βαθυστόχαστες αναλύσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο την Δημοτική Αρχή και τον άλλο υποτιθέμενο πόλο. Έχουν επικεντρώσει εμμονικά την κριτική τους στη Δημοτική μας Κίνηση, παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι τους.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ασκούμε υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση. Δεν διαθέτουμε αδρά αμειβόμενους ειδικούς συμβούλους, ούτε τεχνικά γραφεία για να εκπονούμε και να κοστολογούμε μελέτες. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τις προτεραιότητές του Δήμου μας, ασκούμε έλεγχο στη Δημοτική Αρχή για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις της και στηρίζουμε κάθε δράση και έργο που θεωρούμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ που σκόπιμα κάποιοι διοχετεύουν, πασχίζοντας να μας "βγάλουν από τη μέση", επειδή αποτελούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους να επιβάλουν έναν μίζερο και διχαστικό διπολισμό.

Επαμεινώνδας Κατσούλας
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 24, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ: "ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ... ΠΟΛΟΙ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator