ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ

0







Precius και «Που πήγε η Ελένη» για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση κατά της βίας των γυναικών

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ »

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ήδη ξεκίνησε τις 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της βίας των κοριτσιών και των γυναικών. Είναι μια εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποδεικνύοντας ότι η βία κατά των γυναικών είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Η εκστρατεία δημιουργήθηκε από ακτιβιστές/στριες στην εναρκτήρια διοργάνωση Women's Global Leadership Institute το 1991 και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια! Στο πλαίσιο του παγκόσμιου θέματος που ορίστηκε από την εκστρατεία UNiTE του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ: "Orange the World: End Violence against Women Now!" («Πορτοκαλί στον κόσμο: Τέλος στη βία κατά των γυναικών τώρα!») πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την χώρα και τον κόσμο.

Σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες έχουν κακοποιηθεί στη ζωή τους. Σε περιόδους κρίσεων, οι αριθμοί αυξάνονται, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και των πρόσφατων ανθρωπιστικών κρίσεων, των συγκρούσεων και των κλιματικών καταστροφών. Μια νέα έκθεση του UN Women, βασισμένη σε δεδομένα από 13 χώρες μετά την πανδημία, δείχνει ότι 2 στις 3 γυναίκες ανέφεραν ότι οι ίδιες ή μια γυναίκα που γνωρίζουν βίωσαν κάποια μορφή βίας και είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν επισιτιστική ανασφάλεια. Μόνο 1 στις 10 γυναίκες είπε ότι τα θύματα θα πήγαιναν στην αστυνομία για βοήθεια.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της ευρύτερης προσπάθειας που απαιτείται από όλους/-ες για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων εις βάρος των γυναικών εντάσσεται και η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Δήμου Κορινθίων.

Με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο προσκαλούν τους φορείς και το κοινό στις δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης:

1. Στην προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Precious», («Μονάκριβη») στον κινηματογράφο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ CINEPLEX (πρώην Λαϊς)», την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου στις 19.00

2. Στον Θεατρικό Μονόλογο "Μα που πήγε η Ελένη" της Χρύσας Ποζίδου (κείμενο-ερμηνεία της ίδιας, συνσκηνοθεσία Μαρίνα Μαυρογένη,) στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου στις 19.00

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν! (Θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ)

Το Κέντρο το οποίο αποτελεί μέρος του δικτύου υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της ΓΓΔΟΠΙΦ απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί/υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.) παρέχοντας δωρεάν ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη (με την οπτική του φύλου), εργασιακή συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, κ.ά., οι οποίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο: Εθνικής Ανεξαρτησίας 58 -Ισόγειο (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ) Τηλ.: 27410 74670 / E-mail: skgyndk@otenet.gr
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator