Wordometer ή Ευαγγελάτος;

0



Παρακολουθώ καθημερινά εδώ και ενάμισι χρόνο τα στατιστικά του worldometer για τον κορωνοϊό. Είναι ένας ιστότοπος στατιστικής, που προσφέρει αδιαμφισβήτητα στοιχεία, καθώς «πελάτες» του είναι κυβερνήσεις, μεγάλα πανεπιστήμια, πολυεθνικοί κολοσσοί κ.λ.π..

Μετά την εκπόρθηση των οχυρών της ΝΑ Ασίας (Ταϊβάν, Καμπότζη, Λάος, Ταϊλάνδη) που «συμπτωματικά» συνέπεσε με την έναρξη των εμβολιασμών σε αυτές τις χώρες, οι δύο χώρες που εντυπωσιάζουν με την επιτυχία τους είναι η Νέα Ζηλανδία και η Κίνα.

Δεν ξέρω αν η Κίνα δίνει αληθή στοιχεία, αλλά πάντως αποκλείεται να δίνει ψεύτικα στοιχεία στο worldometer και αληθινά στον Ευαγγελάτο. Ακουσα το «ρεπορτάζ» και κουφάθηκα. «Από τις 31 Οκτωβρίου –δηλαδή πριν 3 μέρες- έχουν καταγραφεί 4.500 θάνατοι από covid ΜΟΝΟ* στην κεντρική Κίνα».

[ * Σαν να λέμε, σε ολόκληρη την Κίνα δεν μετριώνται πιά οι νεκροί…]

Την Κίνα την κοιτάζω καθημερινά στα στατιστικά από περιέργεια, πότε θα ξεκολλήσει από τους 4.636 νεκρούς, που έχει κολλήσει το κοντέρ εδώ και πολλούς μήνες. Για την ακρίβεια το κοντέρ σταμάτησε πριν 18 μήνες, απλά πέρσι το φθινόπωρο προστέθηκαν καμιά 40αριά στους νεκρούς της αρχικής φάσης και φτάσαμε στον παραπάνω αριθμό, που παραμένει ασάλευτος σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

Μήπως όμως το κορίτσι που έκανε το «ρεπορτάζ» μπέρδεψε τους θανάτους με τα κρούσματα; Οντως υπάρχει «έξαρση» και σήμερα (3/11) κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα μετά την πρώτη φάση (109 κρούσματα σε 1.400.000.000 πληθυσμό). Ακόμα κι αν έκανα λάθος τις προηγούμενες ημέρες, ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 1.000 και αυτός δεν αφορά φυσικά τις 3 τελευταίες ημέρες, αλλά τουλάχιστον 20 -30 ημέρες. Και επειδή βέβαια δεν έκανα λάθος, τα κρούσματα των 3 τελευταίων ημερών ήταν 20 με 30. Συνολικά με τους σημερινούς δηλαδή λιγότεροι από 200. Αυτή είναι η πραγματική «έξαρση» λοιπόν.

Αντίθετα· ο μέγας δημοσιογράφος έκανε γαργάρα τα μαντάτα από την πλέον εμβολιασμένη χώρα της Ευρώπης με πλέον του 90%, την Ιρλανδία. Χθες περίπου 1.700 νέα κρούσματα. Σήμερα 3.176 νέα κρούσματα και 56 θάνατοι σε 5.000.000 πληθυσμό. [Και ενώ η Ελλάδα με 63% εμβολιασμένους χάνει καθημερινά 30 -50 ανθρώπους, η Ελβετία με εμβολιασμένο το 58% των 8.700.000 κατοίκων της χάνει 1-2.] Αξιοθαύμαστη «δημοσιογραφία» ε;

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Wordometer ή Ευαγγελάτος;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator