Νίκος Ταγαράς: Νέος, σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός για το Λουτράκι

0Περιβαλλοντική έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου – Περαχώρας

«Για το Λουτράκι θεσμοθετείται ένας νέος, σύγχρονος και επίκαιρος πολεοδομικός σχεδιασμός. Επιλύουμε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα και ανοίγουμε τον δρόμο της ανάπτυξης στον αστικό, περιαστικό και αγροτικό χώρο, με σεβασμό και μέριμνα προστασίας στο περιβάλλον και την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά τη περιοχής.

Ειδικότερα, με την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

· Προστατεύονται οι δασικές εκτάσεις με θέσπιση σαφών κανόνων για την χωροθέτηση έργων και δραστηριοτήτων σε εκτός σχεδίου περιοχές καθώς επίσης και για επεμβάσεις επί εκτάσεων που προστατεύονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

· Θεσμοθετούνται επεκτάσεις στο σχέδιο πόλης του Λουτρακίου.

· Λαμβάνονται υπόψη στον πολεοδομικό σχεδιασμό οι εκτάσεις των οικοδομικών συνεταιρισμών της περιοχής.

· Προστατεύονται οι ευαίσθητοι υδάτινοι πόροι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων πηγών νερού και των ιαματικών πηγών.

· Προωθείται η προστασία και αισθητική αναβάθμιση του τοπίου».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ως αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, για το «πράσινο φως» που λαμβάνει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Γι’ αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος για την περιβαλλοντική έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λουτρακίου – Περαχώρας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θέλω να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά για την καθοριστική του συμβολή.

Ουσιαστικά με αυτή την έγκριση ανάβει το πράσινο φως για να επιταχύνουμε αναπτυξιακά έργα όπως και έργα υποδομών. Με σαφείς κανόνες και ουσιαστικό σχεδιασμό».

Η Απόφαση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 05, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Ταγαράς: Νέος, σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός για το Λουτράκι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator