Σημαντική θεωρεί την στήριξη των Συρακουσών από την Κόρινθο η εφημερίδα La Repubblica

0Ιδιαίτερα σημαντική θεωρεί η εφημερίδα La Repubblica την στήριξη από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και το δήμο Κορινθίων. Το δημοσίευμα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας της La Repubblica, με καθημερινή κυκλοφορία 15 εκ φύλλων αναφέρεται στο θεσμό των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ιταλίας και εξάρει την θερμή και αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στην υποψηφιότητα των Συρακουσών, συμπαράσταση η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, με επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. FrancescoItalia.

«Οι Συρακούσες μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και συγκεκριμένα από τους Κορίνθιους και μία πόλη που εξελίχθηκε σε μία από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες πόλεις της Μεσογείου, είναι αυτή που δικαίως ο Κικέρωνας αποκάλεσε «ωραιότατη και καταστόλιστη. Ιδιαίτερα με την Κόρινθο, οι δεσμοί είναι ισχυροί και πηγαίνουν στα βάθη των αιώνων, καθώς η ανάπτυξη της Κορίνθου τον 8ο π.Χ. αιώνα, έδωσε την δυνατότητα να ιδρυθεί η αποικία των Συρακουσών και να γίνει η γνωστότερη και η δυναμικότερη στον γνωστό τότε κόσμο αναφέρει ο Δήμαρχος Κορινθίων καταλήγοντας :

«Αισθανόμαστε δημιουργικούς και πνευματικούς δεσμούς και ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι οι Συρακούσες έχουν σημαντική συμβολή στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο για περισσότερο από έναν αιώνα. Στηρίζουμε την υποψηφιότητά σας και είμαστε στο πλευρό σας με πίστη και αφοσίωση.»


Της επιστολής είχε προηγηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Κορίνθου, δια ζώσης συνάντηση του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Συρακουσών κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τον Δήμαρχο Κορινθίων όπου και αναλυτικά είχαν συζητηθεί οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων ώστε οι δεσμοί να επικαιροποιηθούν, να ισχυροποιηθούν και οι δυο πόλεις να χαράξουν κοινά πολιτιστικά μονοπάτια.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σημαντική θεωρεί την στήριξη των Συρακουσών από την Κόρινθο η εφημερίδα La Repubblica"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator