Η ιστορία επαναλαμβάνεται

0



Βρισκόμαστε στο 1825-1826. Τον Φεβρουάριο του 1825 ο Ιμπραήμ φθάνει στην Πελοπόννησο. Τον εγκατέστησε εκεί η ανίκανη κυβέρνηση Κουντουριώτη. Ευθύς αμέσως πιάνει δουλειά. Καίει, γκρεμίζει, κόβει, ξεριζώνει, αφαιρεί ζωές και περιουσίες, καταστρέφει ολοκληρωτικά την Πελοπόννησο. Είναι αλήθεια ότι τις εκκλησίες δεν τις πείραξε !

Έχει στο επιτελείο του εξαίρετους συνεργάτες! Αρνησίθρησκους, εξωμότες και αρνησιπάτριδες.

τον Σουλεϊμάν Μπέη, τον Κεχαγιάμπεη, τον Νενέκο και πλήθος άλλων, και καλεί τους ραγιάδες να προσκυνήσουν. Εκείνοι όμως αντιστέκονται. Δεν προσκυνάνε. Ο Κολοκοτρώνης, του παραγγέλνει:

« Όχι τα κλαδιά να μας κόψεις, όχι τα δέντρα, όχι τα σπίτια, που μας έκαψες, μόνο πέτρα πάνω στην πέτρα να μην αφήσεις, εμείς δεν προσκυνάμε. Τι τα δέντρα μας αν τα κόψεις και τα κάψεις, την γη δεν μπορείς να την σηκώσεις. Και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γης θα μείνει δική μας και θα τα μετακάνει»

Ο εισβολέας αλλάζει τακτική. Αφήνει το μαστίγιο και πιάνει το καρότο.

Όποιος προσκύναγε έπαιρνε γρόσια, ζώα, χωράφια, σπόρους, απαλλαγή από τον φόρο, του έφτιαχναν το γκρεμισμένο σπίτι και «κανείς Τούρκος να μην πειράξη ραγιά και γεννηθή το παραμικρό παράπονον, διότι ο Τούρκος αυτός θα είναι πάραυτα κρεμασμένος», έλεγε η διαταγή.

Και τότε προσκύνησαν οι περισσότεροι. Και δημιουργήθηκε αναστάτωση και σύγχιση μεγάλη. Οι προσκυνημένοι τ ΄βαλαν με τους απροσκύνητους. Ο ένας υπέβλεπε τον άλλον. Ώσπου να πάρει κάποιος και να δείξει το προσκυνοχάρτι, το ράϊ μπουγιουρντί, δεν ήξερες ποιος ήταν προσκυνημένος και πιο απροσκύνητος. Τελικά και η μέθοδος αυτή απέτυχε.

Απέναντι στους προσκυνημένους, στάθηκε όρθιος , τρομερός, αμείλικτος, ανυποχώρητος, απροσμάχητος, απροσκύνητος, μόνο ο Κολοκοτρώνης και με το «Φωτιά και Τσεκούρι», έσωσε την Επανάσταση και την τιμή της Ελλάδας!

Διακόσια χρόνια αργότερα. Ζούμε στο 2020- 2021. ΄Ενας άλλος Ιμπραήμ εμφανίζεται στο πολιτικό στερέωμα της Ελλάδας. Έχει και αυτός ένα επιτελείο αρίστων. Ημεδαπών και αλλοδαπών. Αρνησικομματικών, κομματοπροδοτών, νεοζηλωτών της Νέας ( Δημοκρατικής ( sic ) Τάξης Πραγμάτων.

Τον νέο Ηγεμόνα, στην πραγματικότητα, τον έφεραν στην εξουσία, όχι οι νεοραγιάδες κάτοικοι της χώρας, αλλά η προηγούμενη ανίκανη κυβέρνηση. Ξέρετε εσείς ποια είναι!

Και ο Νέος Σωτήρας, θεωρώντας την Ελλάδα ιδιοκτησία του, ακολουθούμενος από δεκάδες Σωτήρηδες και Σωτηρούλες βάλθηκε να σώσει την χώρα από τους κατοίκους της!

Γκρεμίζει, κόβει, ράβει, αγοράζει, πουλάει, νοικιάζει.

Ξεθεμελιώνει θεσμούς, κατεδαφίζει υποδομές, απειλεί, τιμωρεί, εκβιάζει, εκβιάζει, εκβιάζει, η προπαγάνδα του οργιάζει, οργίζεται, αναστέλλει, περιστέλλει και βάζει στον γύψο τις ελευθερίες των Ελλήνων. Θέλει όλοι, μα όλοι μέχρι τον τελευταίο Έλληνα, να τον προσκυνήσουν.

Ολημερίς, ολονυχτίς, δύο χρόνια τώρα, τα φερέφωνα του Ηγεμόνα κωάζουν:Προσκυνήστε, προσκυνήστε! προσκυνήστε, όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, εμβολιαστήτε, εμβολιαστήτε, εμβολιαστήτε και μία και δύο και είκοσι φορές!

Το βλέπει, το καταλαβαίνει, ο Επικυρίαρχος, ότι κάποιοι αρνούνται να τον προσκυνήσουν. Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει. Τι να κάνει; Αντιγράφει τον Ιμπραήμ.

Πάρτε ευρώ, προνόμια, παροχές, διευκολύνσεις, ελεύθερες μετακινήσεις, … διομολογήσεις, όλοι οι προσκυνημένοι. Λάβετε το μπουγιουρντί μου, μπείτε, βγείτε, κινηθείτε ελεύθερα παντού. Οι άλλοι οι απροσκύνητοι, εις το πυρ το εξώτερον!

Ελεύθεροι οι μεν, ανελεύθεροι οι δε. Οι πρώτοι προνομιούχοι, οι δεύτεροι αποδιοπομπαίοι τράγοι! Όχι όλοι μαζί, χωριστά στο μαγαζί! Και αν δεν θέλετε να προσκυνήστε, «μη σώσετε και εμβολιαστείτε!» Η Ηθική της Νέας Δημοκρατίας!

Ακόμα και οι κατώτατοι υπηρέτες του Ηγεμόνα, κουνάνε το δάχτυλο. «Αυτοί είμαστε. Και σε όποιον αρέσει!»

Κι εγώ, Σωτήρη μου, που δεν θέλω να προσκυνήσω, δεν έχω κανένα δικαίωμα στην ζωή; Εγώ που θέλω να πάω στον άλλο κόσμο ελεύθερος, θα αφήσετε να μου κάνουν κηδεία, επειδή δεν έχω κάνει εμβόλιο;

Κύριε Σώσον τον λαόν Σου και συγχώρησον τας ανομίας των!

Επιμύθιο: Η ιστορία, μετά από διακόσια χρόνια, από τραγωδία, επαναλαμβάνεται, ως φαρσοκωμωδία !

Θ. Δ. Παναγόπουλος *

* Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος είναι τέως δικαστής και συγγραφέας.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ιστορία επαναλαμβάνεται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator