Νίκος Ταγαράς: «Νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας»

0

Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας


«Ανοίγει νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας» δηλώνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς, μετά την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που εξέδωσε το ΥΠΕΝ για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου της Ζήρειας. Ο κ. Ταγαράς δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που εκδώσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνουμε τη δυνατότητα στο μοναδικής ομορφιάς Χιονοδρομικό Κέντρο της Κορινθίας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε έναν πόλο έλξης χειμερινού τουρισμού και αθλητισμού ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς του νομού μας.

Διότι με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας πλέον, θα μπορεί να προχωρήσει:

• Η αποπεράτωση δύο ημιτελών κτισμάτων, 685 τ.μ. και 170 τ.μ. , στα οποία οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει στο στάδιο αποπεράτωσης του φέροντα οργανισμού.

• Η βελτίωση και χαλικόστρωση του υπάρχοντος δασικού δρόμου, σε μήκος 370,00 μ. και πλάτος 4,00 μ.

• Η κατεδάφιση κτίσματος εμβαδού 28 τ.μ., το οποίο έχει χαρακτηρισθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο.

• Η ανταλλαγή έκτασης εμβαδού 5.093,05 τ.μ. με νέα έκταση εμβαδού 5.085,72 τ.μ. (προς παραχώρηση), για την κάλυψη των αναγκών του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία αποτελείται από έκταση εμβαδού 1.884,95 τ.μ. στην οποία είναι διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (η έκταση αυτή είναι εκτός της αρχικής παραχώρησης) και τις εκτάσεις των κτιρίων προς αποπεράτωση μαζί με τον απαιτούμενο περιβάλλοντα χώρο τους (εμβαδού 2.317,20 τ.μ. και 883,57 τ.μ.).

Γίνεται σαφές ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, διασφαλίζει τη λειτουργία του καθώς με σύγχρονες και αδειοδοτημένες υποδομές αλλά και με ασφαλή πρόσβαση θα είναι σε θέση να προσελκύσει επενδύσεις ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για όλους τους επισκέπτες της χώρας».

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, και πρόεδρος της Ζήρεια ΑΕ ΟΤΑ, Βλάσσης Τσιώτος, δηλώνει:

«Η έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αποτελεί κομβικό σημείο για τον τουρισμό στην ορεινή Κορινθία και στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, καθώς θέτει τις βάσεις για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας.

Είναι άλλωστε γνωστή η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά, από την θητεία του ως Νομάρχη Κορινθίας, στη δημιουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας. Η ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών, η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης, η συντήρηση του δρόμου Τρίκαλα - Ζήρεια και η τοποθέτηση του μεγάλου αναβατήρα ήταν έργα που υλοποίησε και καθόρισαν την εξέλιξη του χιονοδρομικού.

Κατόπιν ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενέταξε τη Ζήρεια στον εθνικό κατάλογο με τα υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα και τώρα με την έκδοση της ΑΕΠΟ μάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την αναβάθμιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού».
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 17, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Ταγαράς: «Νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator