Σπύρος Σταματόπουλος: Εντυπωσίασε στην Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ με την ξεκάθαρη και ουσιαστική παρέμβασή του

0



Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης βρέθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ από το Δεκέμβριο του 2019.

Στην τοποθέτησή του ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, που προκύπτει από την παγκόσμια αύξηση των τιμών ενέργειας και το οποίο κόστος πρέπει να διευθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επιβαρύνει τις ΔΕΥΑ και κατ’ επέκτασιν τους δημότες.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Σικυωνίων έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, το οποίο τις ταλανίζει και δυσχεραίνει αφενός την παροχή των υπηρεσιών προς τους δημότες, αφετέρου την γρήγορη προώθηση έργων και εργασιών που είναι αναγκαία για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά για την συντήρηση και καλή λειτουργικότητα των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Παράλληλα, επικέντρωσε και στο μείζον ζήτημα που ανέκυψε από την αιφνιδιαστική τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών σχετικά με τη συγχώνευση ή και κατάργηση των ΔΕΥΑ!

Αναφορικά με τη λειτουργία των ΔΕΥΑ ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν το τεχνοκρατικό, οικονομοτεχνικό και διοικητικό πλαίσιο που απαιτείται, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις των αναγκών και καθορίζοντας τις συνθήκες που απαιτούνται ώστε οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να είναι οικονομικά υγιείς, να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, καθαρό πόσιμο νερό, στους δημότες τους.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 13, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σπύρος Σταματόπουλος: Εντυπωσίασε στην Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ με την ξεκάθαρη και ουσιαστική παρέμβασή του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator