Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: "Η κ. ΚΑΛΛΙΡΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ" !!!

0






ΚΑΛΩ την κ. Καλλίρη να ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ με την υπ’ αριθμ. 6877/1-2-2021 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και με την υπ’ αριθμ. 17/7-7-2021 απόφαση της ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 και να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ τα χρήματα στους Δημότες.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30-11-2020 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναδρομική καταβολή εξόδων παράστασης του Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών ΔΣ ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ για το έτος 2020.

 Αμέσως ασκήθηκε προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  και με την υπ’ αριθμ. 6877/1-2-2021 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η απόφαση  ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ , κρίνοντας παράνομη την αναδρομική  καταβολή αποζημίωσης των μελών ΔΣ ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ έως τις 4-12-2020.

   Εκκρεμούσης της προσφυγής, την οποία γνώριζε ότι είχε ασκηθεί, η κ. Καλλίρη εκταμίευσε για την ίδια και τα μέλη του Δ.Σ το ποσό για ολόκληρο το έτος 2020, που ανερχόταν συνολικά περίπου στις 13.000€.

   Μετά την ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Βέλου-Βόχας, η κ. Καλλίρη αντί να επιστρέψει τα χρήματα στο Ταμείο, ως όφειλε, άσκησε προσφυγή στην ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006.

 Η επιτροπή αυτή με την υπ’ αριθμ. 17/7-7-2021 απόφαση της, ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφυγή της κ. Καλλίρη και των λοιπών επτά (7) μελών ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ που είχαν προσφύγει.

   Από τον Δεκέμβριο του έτους 2020 που η κ. Καλλίρη εισέπραξε τα χρήματα παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ και απερρίφθη η προσφυγή της, μέχρι και σήμερα ΑΡΝΕΙΤΑΙ να επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία παρακρατά παράνομα και χωρίς νόμιμη αιτία.

   Θα πρέπει να καταλάβει η κ. Καλλίρη ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται δεν είναι δικά της, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και οφείλει να τα ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ σε αυτούς και μάλιστα με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας από τότε που τα εισέπραξε.

  Θα πρέπει να καταλάβει η κ. Καλλίρη ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν δημόσιο χρήμα και πρέπει να επιστραφούν στο Ταμείο, συμμορφούμενη με τις αποφάσεις της Διοίκησης.

  Η κ. Καλλίρη έχει ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ για αυτήν τους την υποχρέωση ή συνεχίζει να τα εκθέτει με την συμπεριφορά της;;

 Γνωρίζουν τα μέλη του Δ.Σ ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ ότι υποχρεούνται να επιστρέψουν άμεσα την αποζημίωση που έλαβαν έως τις 4-12-2020  στο Ταμείο;

  Έχουν ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ τα χρήματα στους Δημότες όπου ανήκουν;

 Ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει  την υποχρέωση αυτή;

  Αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο μέχρι και σήμερα;; 

 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Δ.Σ. ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ, κ.κ. Α. Μπιτσάκου, Ν. Ραχανιώτης και Γ. Καμπίτης γνωρίζουν την υποχρέωσή τους αυτή;;  

 Έχουν ενημερωθεί από την κ. Καλλίρη και τον κ. Δήμαρχο για την υποχρέωσή τους αυτή;;;

  Ο κ. Παπακυριάκος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την επιστροφή χρημάτων, ως οφείλει;;;;  

   Είναι λυπηρό πραγματικά να προασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον των δημοτών απέναντι σε τέτοιες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. 

Πολλές φορές έχω οχλήσει την ταμειακή υπηρεσία του ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ για την υποχρέωση τους σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων στο ταμείο.

 Μάταια όμως…. 

 Ως Δημοτική Σύμβουλος υπενθυμίζω στον κ. Παπακυριάκο για τελευταία φορά την υποχρέωση του και τον ΚΑΛΩ να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την άμεση επιστροφή των χρημάτων, άλλως είμαι αναγκασμένη να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας.

  ΚΑΛΩ την κ. Καλλίρη, ως πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ, να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ αυτή και τα μέλη του Δ.Σ, τα χρήματα που εισέπραξαν έως τις 4-12-2020 στο ταμείο, διαφορετικά είμαι αναγκασμένη να προσφύγω στις εισαγγελικές αρχές για να προασπίσω τα χρήματα των Δημοτών.

Maria Dimitriou

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 22, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: "Η κ. ΚΑΛΛΙΡΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator