Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALL) ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

0
Από 28/6/2019 έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Κορίνθου στο κέντρο της πόλης και πλέον των δύο χρόνων μετά ο Δήμος Κορινθίων δυστυχώς είναι ακόμα στη διακήρυξη της μελέτης του έργου.

Μόλις στις 9/8/21 η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στη δημοπράτηση της μελέτης δαπάνης 42.190€ και έχουμε καιρό ακόμα.

Διαψεύστηκαν οι επανειλημμένες δηλώσεις του Δημάρχου (24/11/20, 17/5/21) ότι το έργο θα εκτελεστεί το 2021.

Από την μελέτη του φακέλου όμως προέκυψαν αρκετά και σημαντικά θέματα σχετικά με το τι θα κατασκευαστεί, όπως τόνισα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Χαρακτηριστικά:

1. Η πεζοδρομημένη οδός Εθνικής Αντίστασης δεν περιλαμβάνεται στην υπό δημοπράτηση μελέτη, ενώ έχει ενταχθεί στην απόφαση έγκρισης.

2. Η πεζοδρομημένη οδός Πυλαρινού (από Δερβενακίων έως Περιάνδρου) προβλέπεται να ανακατασκευαστεί με αποξήλωση των υπαρχόντων πλακοστρώσεων και τοποθέτηση πλακών χρώματος ΥΠΟΛΕΥΚΟΥ!!!!!

3. Η οδός Κύπρου (από Ερμού έως Εθν. Αντίστασης) προβλέπεται να ανακατασκευαστεί μόνον ως προς το υπάρχον πεζοδρόμιο πλάτους 2,30 μ. με αποξήλωση των υπαρχόντων πλακών και τοποθέτηση νέων χρώματος ΥΠΟΛΕΥΚΟΥ!!! Επίσης θα γίνει διόρθωση του ασφαλτικού οδοστρώματος. Πού είναι η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου με κυβόλιθους που προέβλεπε η μελέτη του έργου της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη με τους πέριξ πεζόδρομους;

4. Άλλο αξιοπερίεργο: Προβλέπεται η κατασκευή - τοποθέτηση προκατασκευασμένων καθιστικών πάγκων από γαρμπιλοσκυρόδεμα (πάλι παγκάκια τσιμέντινα όπως στη πλατεία Περιβολάκια!!!)

5. Οδός Ερμού (από Κύπρου έως Δαμασκηνού). Προβλέπεται αναβάθμιση μέσω εγκατάστασης αστικού εξοπλισμού!!! Η Ερμού προβλεπόταν στο έργο ανάπλασης της πλατείας Π. Τσαλδάρη, η οποία δεν έγινε. Τώρα τι αστικός εξοπλισμός θα τοποθετηθεί στον υπάρχοντα πεζόδρομο με τους κυβόλιθους της δεκαετίας του 1990;;;

Και κάτι ακόμα. Πήγαν περίπατο οι δηλώσεις του Δημάρχου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε συνεντεύξεις του ότι μαζί με το έργο αυτό ο Δήμος με δικά του έξοδα θα κάνει ανάπλαση και στους γύρω δρόμους του πεζοδρομημένου κέντρου.

► Εμείς δηλώνουμε ότι το έργο αυτό, αναθεωρημένο, θα το εκτελέσει η επόμενη Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη σε δύο χρόνια.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06/09/2021
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALL) ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator