ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύσκεψη πολιτικής προστασίας στο Δημαρχείο

0Β.Νανόπουλος: Να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι

Οι ασκήσεις ετοιμότητας στα σχολεία και η εφαρμογή του σχεδίου Πολιτικής προστασίας σε ενδεχόμενη φυσική καταστροφή ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Παπαιωάννου, Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρο Ζαχαριά και των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ.κ Ντρίμερη και Ασβεστόπουλο την Τρίτη το πρωί στο Δημαρχείο.

«Συζητήσαμε την προετοιμασία των πολιτών και των μαθητών για την αντιμετώπιση των ακραίων φυσικών φαινομένων. Είναι σε εξέλιξη η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, ήχησαν μάλιστα και οι σειρήνες την ημέρα της σύσκεψης, αλλά και η άσκηση ΑΝΤΙΟΧΟΣ. Στα σχολεία θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ασκήσεις ετοιμότητας και τα παιδιά να γνωρίζουν τον τρόπο εκκένωσης , το σημείο συγκέντρωσης, τις προβλεπόμενες κινήσεις αντιμετώπισης.

Εύχομαι να μην χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι, βλέπετε πως η Κρήτη αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες ένα τέτοιο φαινόμενο ενώ στην Θήβα οι δονήσεις είναι σχεδόν καθημερινές. Είναι καλό να προετοιμαζόμαστε και να γνωρίζουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, πως πρέπει να αντιδράσουμε και να λειτουργήσουμε » ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στην σύσκεψη αναφέρθηκαν λεπτομέρειες των επικαιροποιημένων σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, σημειώθηκε η ετοιμότητα και συνεργασία των εμπλεκομένων στο δίκτυο πολιτικής προστασίας και αποφασίσθηκε η υλοποίηση δράσεων – ασκήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Θέλω οι πολίτες, οι μαθητές, όλοι μας να είμαστε ευαισθητοποιημένοι, προσεκτικοί και προετοιμασμένοι» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 30, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σύσκεψη πολιτικής προστασίας στο Δημαρχείο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator