Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΑΡΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

0Νέα παράταση δόθηκε στον εργολάβο να ολοκληρώσει επιτέλους το πολύπαθο έργο «Διάθεσης νερού του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου για άρδευση». Πρόκειται για την 8η κατά σειρά από το 2019 και δυστυχώς δεν διαφαίνεται να ολοκληρωθεί τουλάχιστον άμεσα.

Το έργο με φορέα εκτέλεσης τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι προϋπολογισμού 3.000.000 € και ενταγμένο σε χρηματοδότηση του Υπουργείου Δημοσίων Έργων με ενέργειες του τότε Γραμματέα Γιώργου Δέδε, συμβασιοποιήθηκε τον Απρίλιο 2018 με προθεσμία περαίωσης 12 μήνες και έκπτωση 65%. Πέρασαν 3,5 χρόνια και ακόμα να ολοκληρωθεί. Απομένουν μερικά χιλιόμετρα δίκτυο και οι αναμονές παροχής για πότισμα των κτημάτων των αγροτών σε Κόρινθο, Εξαμίλια, Ξυλοκέριζα και Αρχαία.

► Το έργο είναι σταματημένο πάνω από 6 μήνες.

Πήγαν περίπατο οι συνεχείς υποσχέσεις-δηλώσεις του Δημάρχου στις 20/10/20, στις 24/11/20, στις 5/1/21 και 18/2/21 ότι σε 3 μήνες ολοκληρώνεται το έργο και οι αγρότες θα ποτίζουν τα κτήματα.

Οι αγρότες περίμεναν εις μάτην και περιμένουν ακόμα να αρδεύσουν τα κτήματα μέσα σε αυτή την ξηρασία που διανύσαμε και διανύουμε.

Και νάταν μόνον αυτό;

► Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία μίσθωσης κινητής μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων δαπάνης 200.000 € για 18 μήνες. Μόλις προχθές εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής.

► Όσο για Κανονισμό Άρδευσης φυσικά δεν το συζητάμε. Ακόμα δεν έχει αρχίσει η διαδικασία σύνταξης, ούτε φυσικά υπάρχουν δημοτικά αρδευτικά δίκτυα για να πάρουν νερό οι καλλιεργητές, πλην ελαχίστων ιδιωτικών.

► Όσο για την αγροτική περιοχή Άσσου-Λεχαίου-Περιγιαλίου που μαστίζεται πιο πολύ από ανυδρία με πανάκριβο κόστος αγοράς νερού δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη και μελέτη για νέο έργο επέκτασης των αγωγών.

Κύριε Νανόπουλε ενεργοποιηθείτε, πιέστε, επισπεύστε.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11/09/2021

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 12, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΑΡΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator