ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ''Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών" - ΒΙΝΤΕΟ

0



Με συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου για την παρουσίαση του Προγράμματος Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών.

Τη Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 έλαβε χώρα η ενημερωτική e-ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εισηγητής στην e-ημερίδα ήταν ο υπεύθυνος της Δράσης κος Γεωργουλόπουλος Ηλίας, και συντονίστρια η κα. Τσουκαλά Κατερίνα από το τμήμα δημοσιότητας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος. Πιτσάκης Παναγιώτης, ο οποίος τόνισε δύο σημαντικά σημεία του προγράμματος δηλαδή την επιλεξιμότητα επιχειρήσεων franchise (υπό προϋποθέσεις) - σε άλλα πρόγραμμα δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα - και την ευκαιρία επανυποβολής αιτήσεων που απερρίφθησαν ( π.χ λόγω έλλειψης δικαιολογητικών).

Ο κος Πιτσάκης συνέχισε προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος υπολογίζεται ότι θα επιδοτηθούν 34.000 από τις 80.000 επιχειρήσεις της εστίασης δηλαδή το 42,5% που είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό. Παράλληλε εξέφρασε την ανησυχία του για τους επιχειρηματίες που δεν τα κατάφεραν να επιδοτηθούν και πρότεινε η διατήρηση των μειωμένων ενοικίων και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, να τεθούν εκ νέου υπόψη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Τέλος, ο Πρόεδρος έκανε ειδική μνεία στο μεγάλο ζήτημα που έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων εστίασης σε μεικτές και αμιγείς και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει όλη αυτή η νέα κατάσταση στους επαγγελματίες της εστίασης. Ο κος Πιτσάκης σχολίασε ότι το μέτρο αυτό στην πράξη δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς οι καταστηματάρχες θα είναι δύσκολό ως αδύνατο να ελέγξουν ποιός είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση πατήστε εδώ



ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (933)
media@korinthiacc.gr / www.korinthiacc.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 08, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ''Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator