ΔΙΜΗΝΙΟ: Ερώτηση στη βουλή για το ακατάλληλο νερό !!!

0ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/07/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης 
            Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης


ΠΡΟΣ:

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Διμηνιό, του Δήμου Σικυωνίων, της Κορινθίας, λόγω έλλειψης αλλά και ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Διμηνιού, του Δήμου Σικυωνίων, της Κορινθίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, σε απόγνωση τελούν οι κάτοικοί του, καθώς, όπως καταγγέλλεται, αφέθηκαν για αρκετές ώρες χωρίς νερό, μέσα στο καλοκαίρι. Το νερό που διανέμεται στο Διμηνιό, από την άλλη, εξακολουθεί να παραμένει ακατάλληλο προς πόση. Δεν μπορούν για αρκετές ώρες της ημέρας οι κάτοικοι να χρησιμοποιήσουν ούτε το καζανάκι της τουαλέτας, αφού νερό δεν υπάρχει ούτε για αυτό. Οι κάτοικοι αγανακτούν και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς, έχει χαθεί ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα στο θέμα της ύδρευσης στο Διμηνιό. Αξίζει να επισημανθεί ότι, από το νερό της Στυμφαλίας (τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Σικυωνίων) υδροδοτείται για πολλά χρόνια όλη η Κόρινθος, αλλά παρόλα αυτά, τα χωριά του Δήμου Σικυωνίων έχουν νερό ακατάλληλο προς πόση. Οι κάτοικοι στο Διμηνιό σκέπτονται, πλέον, να καλέσουν τις αρμόδιες Αρχές για να κάνουν έλεγχο της ποιότητας του νερού, ώστε να υπάρχουν και νέα επίσημα στοιχεία, προκειμένου να μην καταλήξουν και άλλα άτομα στο νοσοκομείο από την ακαταλληλότητα του νερού, όπως έγινε, πριν αρκετούς μήνες, με δύο μικρά παιδιά από την περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου, αφενός, να δοθεί οριστική λύση στην υδροδότηση του Διμηνιού, του Δήμου Σικυωνίων, της Κορινθίας, και αφετέρου, να εκσυγχρονισθεί το ήδη υπάρχον στην εν λόγω περιοχή απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης;

2. Δεσμεύεστε, για όσο διάστημα χρειασθεί, να παράσχετε επαρκή ποσότητα υγιεινού πόσιμου νερού στην ως άνω Κοινότητα, για να μην καταλήξουν και άλλα άτομα της εν λόγω περιοχής στο νοσοκομείο εξ’ αιτίας της ακαταλληλότητας του διανεμόμενου νερού, όπως έγινε πριν αρκετούς μήνες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δημοσίευση: Ιουλίου 19, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΙΜΗΝΙΟ: Ερώτηση στη βουλή για το ακατάλληλο νερό !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator