Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

0

Ανακοινώθηκε ότι εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αίτησης κατοίκων στην περιοχή Μπαθαρίστρα, στο Πεδίο Βολής για την Μονάδα Κομποστοποίησης Απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων. Όλοι γνωρίζουμε ότι είχε ανασταλεί η άδεια οικοδομής από το 2020 από το ΣτΕ. Χθες, όπως ενημερωθήκαμε, εκδόθηκε και η οριστική απόφαση και ακυρώθηκε τελικά η άδεια που είχε εκδοθεί από την Πολεοδομία. Τους λόγους ακριβώς δεν τους γνωρίζουμε, διότι δεν έχουμε δει την απόφαση. Προφανώς θα έχουν σχέση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο πλέον δεν υφίσταται, διότι ακυρώθηκε στο ΣτΕ με προγενέστερη απόφαση, επειδή δεν είχε ΣΜΠΕ, αλλά ακροθιγώς θίγεται και το θέμα της Αρχαιολογίας διότι γειτνιάζει στο χώρο των αρχαίων λατομείων. Αν δεν τη δούμε όμως λεπτομέρειες δεν μπορούμε να πούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακυρώθηκε η άδεια.

Τώρα βλέπουμε μερικούς από το παρελθόν και λένε ότι έχουν ευθύνη ο Σταυρέλης και ο Νανόπουλος που σταματήσανε τη μονάδα.

● Ξεκαθαρίζω στους συμπολίτες μας ότι ο Σταυρέλης μέχρι σήμερα δεν έχει καταψηφίσει καμία απόφαση για το συγκεκριμένο έργο.

Την ευθύνη την φέρουν αυτοί που διοικούσαν τόσα χρόνια το Δήμο γιατί ακυρώθηκε η άδεια στο ΣτΕ.

Υπάρχουν ευθύνες.

Την ευθύνη την φέρουν επίσης οι σημερινοί διοικούντες οι οποίοι πλήρωσαν τον Ιούνιο 2020 891.000€ για τα μηχανήματα, ενώ τονίζαμε στις αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για τα μηχανήματα να μην παραληφθούν και να μην πληρωθούν μέχρι:

1) να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας ότι τελικά συμφέρει να κάνουμε αυτή τη μονάδα και

2) μέχρι να ολοκληρωθεί και λειτουργήσει η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων η οποία στο κατασκευαστικό της μέρος έχει φθάσει σε ένα ποσοστό 60%.

Ευθύνες υπάρχουν και στο παρελθόν, ευθύνες υπάρχουν και σήμερα.

Πληρώθηκαν μηχανήματα 891.000 € από το νυν Δήμαρχο από τη νυν Δημοτική αρχή παρά το γεγονός ότι είχαμε πάρει επανειλημμένες αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή για παράταση της προθεσμίας παράδοσης-παραλαβής.

► Και λέω απλά τώρα αν δεν καταφέρουμε τελικά να λειτουργήσουμε αυτή τη Μονάδα μετά τη χθεσινή ακύρωση από το ΣτΕ, εάν οι λόγοι που αναφέρει και είναι αρχαιολογικοί δεν μπορούν να καλυφθούν από το Δήμο τι θα τα κάνουμε αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες τα μηχανήματα 891.000€ τα οποία όπως λένε φυλάσσονται στον χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού;

Απλά ερωτήματα βάζω.

► Επίσης τι θα γίνει αν εκείνη η περίφημη μελέτη σκοπιμότητας μας πει ότι δεν συμφέρει να το κάνουμε το εργοστάσιο δεδομένου ότι άρχισε να κατασκευάζεται όπως έχω ενημερωθεί στην Παλαιόχουνη στην Τρίπολη από την ΤΕΡΝΑ μέσω ΣΔΙΤ το εργοστάσιο για όλη την Πελοπόννησο;

Εμείς ως παράταξη μέχρι σήμερα είμαστε πιστοί στις ίδιες αποφάσεις, ότι ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και με τη σημερινή το ψηφίζαμε. Οι ευθύνες είναι στο παρελθόν γιατί δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους και στο σήμερα, στο παρόν, γιατί πάλι δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους και δώσαμε από πόρους του Δήμου 891.000€.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 26/05/2021
Δημοσίευση: Μαΐου 27, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator