Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας - Εξάρθρωση κυκλώματος "μαμούθ" διακίνησης ναρκωτικών

0



Στον εισαγγελέα έχουν οδηγηθεί απο το πρωί τα 33 άτομα που συνελήφθησαν χτες στον καταυλισμό των Ρομά και αποτελούν σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη ενός δικτύου, το οποίο αποτελείτο από τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. Μάλιστα το γεγονός έχει προκαλέσει “ασφυξία” στην πόλη, το κέντρο της οποίας, στο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό δεκάδων αστυνομικών.

Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, για τα ναρκωτικά, ενώ τρεις εξ’ αυτών κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Οι συλλήψεις αποτελούν καρπό ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί εδώ και καιρό. Οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν από τον περασμένο Ιούνιο στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, τις οποίες έκρυβαν στα αυτοκίνητά τους και τα σπίτια τους. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου τα τελευταία χρόνια, ένα στοίχημα που ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Τετράδης είχε βάλει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση στο νομό.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κος Χαράλαμπος Τετράδης

Μάλιστα, κατά την διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στα Εξαμίλια και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από την Κορινθία, την Αττική, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Λακωνία και την Μεσσηνία συνελήφθησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, 33 ενεργά μέλη του εγκληματικού δικτύου. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 21 άνδρες, ηλικίας από 22 έως 55 ετών και 12 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 44 ετών.

Από την ενδελεχή έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2020 έως και την (5.4.2021), δραστηριοποιούνταν τέσσερις αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέθεταν ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Οι ανωτέρω εγκληματικές οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, (ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων), στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, τις οποίες απέκρυπταν εντός των οχημάτων τους και στις οικίες τους, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ειδικές κρύπτες απόκρυψης. Οι εγκληματικές οργανώσεις προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στα σπίτια, τα αυτοκίνητα και σε αποθήκες των συλληφθέντων, 750 γραμμάρια ηρωίνης, 122 γραμμάρια κάνναβης, 61 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ζυγαριές ακριβείας ένα περίστροφο, δύο κυνηγητικά όπλα και 36 κινητά τηλέφωνα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, προκειμένου, σύμφωνα με την Αστυνομία, να διερευνηθεί η τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στο εγκληματικό δίκτυο και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες εγκληματικές ομάδες.

Δημοσίευση: Απριλίου 06, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας - Εξάρθρωση κυκλώματος "μαμούθ" διακίνησης ναρκωτικών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator