Δήμος Σικυωνίων: Χρηματοδοτεί εκ νέου το ανασκαφικό πρόγραμμα στην αρχαία Σικυώνα

0



Υπογράφηκε νέα προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου υπό την διεύθυνση του αναπλ. καθηγητή Παν/μίου Θεσσαλίας Γιάννη Λώλου.

Υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, στο δημαρχείο Σικυωνίων, στο Κιάτο από το δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο και τον αναπληρωτή καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Λώλο, νέα προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση των ανασκαφών στην αγορά της Αρχαίας Σικυώνας.

Οι ανασκαφές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2013 στο σημείο αυτό, χρηματοδοτούνται ανελλιπώς από το δήμο Σικυωνίων και έχουν φέρει στο φως ενδιαφέροντα ευρήματα, τα οποία παρέχουν αξιόλογες πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση των κατοίκων της αρχαίας Σικυώνας.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του αρχαίου Γυμνασίου, ενός εμβληματικού μνημείου της Σικυώνας, για το οποίο στόχος είναι η εκπόνηση μελετών συντήρησης, στερέωσης, προστασίας και αναστύλωσής του. Παράλληλος στόχος είναι να αναδειχθούν και τα υπόλοιπα μνημεία της αγοράς της Αρχαίας Σικυώνας, όπως ο μεγάλος ναός, το βουλευτήριο και η νότια στοά, να επιδιορθωθούν οι διαδρομές και να σχεδιαστούν νέες πινακίδες, ώστε εν ευθέτω χρόνω ο αρχαιολογικός χώρος να γίνει προσβάσιμος στο ευρύ κοινό.

Το ανασκαφικό έργο που συντελείται είναι εξαιρετικά σημαντικό από κάθε άποψη και η σταθερή υποστήριξη του δήμου Σικυωνίων όλα αυτά τα χρόνια καταδεικνύει την στόχευση της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Αρχαίας Σικυώνας, ως μοχλού ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, τόνισε ότι στόχος είναι η αρχαία Σικυώνα να γίνει επισκέψιμη και η ιστορία και ο πολιτισμός της που λάμπρυναν αιώνες ολόκληρους τον ελληνισμό να γίνουν ευρύτερα γνωστά. Παράλληλα ευχαρίστησε τον αναπληρωτή καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Λώλο για την αγαστή συνεργασία τόσων ετών, το ζήλο και την αγάπη με την οποία επιδίδεται στο έργο της ανασκαφής της αρχαίας αγοράς της Σικυώνας.
Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Σικυωνίων: Χρηματοδοτεί εκ νέου το ανασκαφικό πρόγραμμα στην αρχαία Σικυώνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator