Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ (ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ) ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ- ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

0Ακούμε πολλά τελευταία για ελλείψεις, παραλείψεις, κακοτεχνίες κλπ σε σχέση με το έργο που παραδόθηκε σε χρήση πρόσφατα.

Σε χθεσινή επίσκεψή μου με γνωστό πολιτικό μηχανικό της πόλης μας και με ενδιαφέρον για τα κοινά του Δήμου μας, στο χώρο της πλατείας διαπίστωσα ότι πράγματι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

► Οι πλάκες από μάρμαρο που έχουν τοποθετηθεί δεν είναι καλής ποιότητας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι ρετάλια μαρμάρου.

► Η τοποθέτηση των μαρμάρων προβληματική, χωρίς ευθυγραμμισμένη συνέχεια και κινδύνους να σκοντάφτουμε.

► Δεν έχουν στοκαριστεί σε πολλά σημεία οι αρμοί των μαρμάρων.

► Οι θύλακες με χαλίκια που έχουν τοποθετηθεί σε κακή κατάσταση. Ήδη έχουν απόξηλωθεί σε αρκετά σημεία.

► Οι βίδες αγκύρωσης των φωτιστικών σωμάτων στη βάση τους είναι εκτεθειμένες με σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων κυρίως για τα παιδιά.

► Το πηγάδι με το νερό άρδευσης σχεδόν στα βόρεια της πλατείας (όπου ήταν το αγαλματίδιο φιλοτεχνίας και δωρεάς Μάρτη) έχει σκεπαστεί στις δύο πλευρές του με ελαστική λαμαρίνα, χωρίς να ασφαλίζεται με κλειδιά. Κίνδυνος για τα παιδιά. Άμεση αντικατάσταση και ασφάλιση.

► Τα υποτιθέμενα παγκάκια από τσιμέντο είναι άτριφτα και αστοκάριστα.

► Οι σχάρες του σιντριβανιού ελάχιστης ανθεκτικότητας. Ήδη έχουν καταστραφεί με οχήματα που διήλθαν από το χώρο.

► Τα νερά του σιντριβανιού όταν λειτουργεί διαχέονται στην πλατεία. Δεν υπάρχουν στις σωστές θέσεις οι σχάρες συλλογής των υδάτων και οι ανάλογες κλίσεις.

► Το γκαζόν σε αρκετά σημεία ήδη έχει φθαρεί πριν καν δοθεί σε χρήση. Σκεφθείτε τι θα γίνει το καλοκαίρι.

► Η παιδική χαρά που τοποθετήθηκε είναι ανεπαρκέστατη για το πλήθος των παιδιών του κέντρου της Κορίνθου (δεν υπάρχει άλλη παιδική χαρά σε απόσταση 1 χιλιομέτρου).

► Δεν επανατοποθετήθηκαν τα αγάλματα και αγαλματίδια που κοσμούσαν την πλατεία.

Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή πριν προβεί στην αποπληρωμή του εργολάβου να τον υποχρεώσει να αποκαταστήσεις τις κακοτεχνίες που είναι ευθύνη του.

Σε δεύτερη φάση ο Δήμος με νέα άμεση εργολαβία να ολοκληρώσει το έργο της πλατείας για να είναι όμορφη, λειτουργική και ασφαλής.

Εμείς πιστεύουμε ότι στα πλαίσια αυτής μελέτης πρέπει να ολοκληρωθεί το τουριστικό αναψυκτήριο (ήδη έχει κατασκευαστεί το υπόγειο), να επεκταθεί η παιδική χαρά, να τοποθετηθούν νέα καλαίσθητα, σύγχρονα, εργονομικά και αναπαυτικά ξύλινα παγκάκια, να αντικατασταθούν ο φωτισμός με νέα όμορφα και αισθητικά φωτιστικά σώματα (όπως πρέπει να είναι για την κεντρικότερη πλατεία της πόλης μας), να τοποθετηθούν σωστά σκίαστρα και να γίνει υποβάθμιση και κάλυψη των δύο υποσταθμών της ΔΕΗ στις πλευρές των οδών Κύπρου και Αδειμάντου.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 31/03/2021
Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ (ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ) ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ- ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator