Την αναγκαιότητα υλοποίησης του σχολείου στην Αρχαία στήριξε με ζέση ο Δήμαρχος Κορινθίων στην συνεδρίαση του ΚΑΣ

0Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ συμμετείχε την Τρίτη 23 Μαρτίου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του δήμου Κορινθίων για την αναγκαιότητα υλοποίησης του νέου σχολικού συγκροτήματος Αρχαίας Κορίνθου, σχολείο που θα επιτρέψει στα παιδιά να απολαμβάνουν την εκπαίδευση τους σε άρτιες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος περιέγραψε στο Συμβούλιο τις σημερινές συνθήκες στις οποίες εκπαιδεύονται τα παιδιά (γίνεται χρήση ακόμα και κοντέινερς για την κάλυψη των αναγκών).

Αναφέρθηκε στο ιστορικό σημειώνοντας πως το Συμβούλιο έχει με παλαιότερη απόφαση του εγκρίνει τον χώρο για την ανέγερση του σχολείου με αποτέλεσμα το έργο όχι μόνο να προχωρήσει σε επίπεδο αδειών αλλά και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ενημέρωσε επίσης για την υπογραφή της σύμβασης το Μάιο του 2020 και τις ρήτρες τις οποίες ο δήμος καλείται να πληρώνει καθημερινά εξαιτίας της παύσης των εργασιών που έχει επέλθει εδώ και αρκετούς μήνες.

Εστίασε στην επιλογή του δήμου τη νέα στατική μελέτη η οποία έπρεπε να γίνει λόγω των νέων ευρημάτων να εκπονήσει ο μελετητής που εκπόνησε την αντίστοιχη του Μουσείου της Ακρόπολης, δαπανώντας αρκετά χρήματα αφού ο στόχος ήταν και παραμένει η ορθή κατασκευή και η προστασία των ευρημάτων.

Επανέλαβε τέλος την ισχυρή βούληση του δήμου Κορινθίων μέσα από την κοινή εργασία και συνεργασία με τον εργολάβο και την εφορεία αρχαιοτήτων τα ευρήματα να προστατευθούν και να αναδειχθούν μετατρέποντας ουσιαστικά το νέο σχολείο σε "ζωντανή διδαχή", καθιστώντας το μοναδικό στη χώρα.

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα του Συμβουλίου ζητώντας με θέρμη την θετική απόφαση του επί της νέας στατικής μελέτης, απόφαση η οποία θα επιτρέψει την συνέχιση των εργασιών, την υλοποίηση του σχολείου και την απόδοση του στην Αρχαία Κόρινθο μαζί με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που αποκαλύφθηκαν.
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Την αναγκαιότητα υλοποίησης του σχολείου στην Αρχαία στήριξε με ζέση ο Δήμαρχος Κορινθίων στην συνεδρίαση του ΚΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator