ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εναρκτήρια Εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

0«Από την κλασσική στην δημοτική μουσική»

Το 2021 είναι μια χρονιά σύμβολο αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821 . Ο Δήμος Κορινθίων ,δεν θα μπορούσε να μην δηλώσει ένα μεγάλο ΠΑΡΩΝ στις δράσεις και στις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός με διεθνή διάσταση.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ,ο Δήμος Κορινθίων πραγματοποιεί την πρώτη διαδικτυακή συναυλία, ως εναρκτήρια των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου της Αρχαίας Κορίνθου ,δίπλα από τον Αρχαιολογικό χώρο. Προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της εποχής ,λόγω της πανδημίας ,η εκδήλωση θα παρουσιαστεί την 25η Μαρτίου στις 14:30 το μεσημέρι το Facebook του Δήμου Κορινθίων, το youtube του VisitCorinth_official, και το Super Tv Πελοπόννησος

Ο Δήμος Κορινθίων ,έστω και με νέους όρους ,θεωρεί υποχρέωση όλων την επαφή του κοινού με τις τέχνες .

Στη εκδήλωση θα παρουσιαστούν δύο μεγάλες μουσικές σχολές που ύμνησαν της μέρες της επαναστάσεως του 1821 και αποτέλεσαν σταθμό πολιτιστικής κληρονομιάς για το έθνος μας. Η δημοτική και η κλασική μουσική της όπερας και του κλασικού τραγουδιού, συναντιούνται μέσα από κείμενα και περιγραφές δια στόματος αφηγητή. Ένα συνδυασμός μουσικής και λόγου, ιστορικής μνήμης, αλλά και ανάτασης ψυχής που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτές της μέρες.

΄΄Η Κόρινθος με τα Δερβενάκια ,τον Νικηταρά και τόσες ακόμα ιστορικές αναφορές δεν θα μπορούσε να μην διεκδικεί δυναμική παρουσία στις δράσεις και στις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός με διεθνή διάσταση΄΄αναφέρει ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος και καλεί τους Κορίνθιους να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία όπως λέει είναι μόνο η αρχή.

‘’Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δοκιμασία του κορονοϊου θα δώσει την θέση της στην επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτή η κανονικότητα θα μας βρει έτοιμους και με προτάσεις που αρμόζουν στο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης και παράλληλα μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε για την πόλη μας ένα διαφορετικό πολιτιστικό αποτύπωμα ’’ υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ :ΘΕΜΑ -ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΦΗΓΗΤΗ.

- Ένα συνδυασμός μουσικής και λόγου, ιστορικής μνήμης, αλλά και ανάτασης ψυχής που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτές της μέρες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Λυρική τραγουδίστρια: Άννα Στυλιανάκη

Αφηγητές – ηθοποιοί: Θεοδώρα Σιάγκου, Θανάσης Κουρλαμπάς

Επιμέλεια κειμένων και πρωτότυπα κείμενα: Όλγα Καραγιώργου

Συνοδεύει Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου

Μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θεόδωρος Λεμπέσης

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Παραδοσιακή μουσική από τον Παναγιώτης Λάλεζας

https://www.facebook.com/korinthiondimos/videos/1049902142201792/?notif_id=1616568845672792&notif_t=video_processed&ref=notif
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εναρκτήρια Εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator