ΚΙΑΤΟ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

0



κ. Περιφερειάρχη, έχω τα χαρά να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

-Πρόσφατα-[11-2-2021]-στα πλαίσια των καθηκόντων σας, επισκεφθήκατε την Πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας, την Κόρινθο, όπου συναντηθήκατε με εκπροσώπους των πολιτών από τους Δήμους της Κορινθίας.

-Από δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε. ενημερώθηκα για τις παρεμβάσεις σας σε θέματα που αφορούν την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν όλες τις περιοχές του Νομού Κορινθίας.

-κ. Περιφερειάρχη, πέρα από τις υπηρεσιακές σας παρεμβάσεις, ενημερώθηκα από τα Μ.Μ.Ε. ότι μεταξύ των άλλων πλέξατε το εγκώμιο του επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, για την αυτοδιοικητική του πορεία και το ακομμάτιστο της δράσης του.

-κ. Περιφερειάρχη φυσικά διατηρείται το δικαίωμα, ως πολίτης και ως θεσμικός παράγοντας να εκφράζεται ελεύθερα τις απόψεις σας.

-Πιστεύω όμως κ. Περιφερειάρχη ότι καλό και δίκαιο θα ήταν να πλεχθεί και το «εγκώμιο» για την ανυπαρξία και ανικανότητα του Σ.Σ. για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

1.-Κατά παράβαση των υφισταμένων Νόμων και Διατάξεων, έχει επιβάλει καθεστωτικές έως φασιστικές συμπεριφορές στη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων και των εκπροσώπων των πολιτών Δημοτικών Συμβούλων τους οποίους έχει αποκλείσει από την ενημέρωση τους πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Δημότες.

2.-Καθυβρίζει εντός του Δημοτικού Καταστήματος, εις επήκοον Δημοτικών Υπαλλήλων και πολιτών, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλου, εκπροσώπους των πολιτών.

3.-Έχει υποβαθμίσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανοχή του Προέδρου το Δ.Σ. με αναξιοπρεπείς συμπεριφορές και αναφορές προς τους εκπροσώπους των πολιτών Δημοτικών Συμβούλων

4.-Τα τελευταία [10] χρόνια η πόλη του Κιάτου και πολλές Κοινότητες υδροδοτούνται με βρόμικο νερό, κατάλληλο μόνο για τοι καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς οι Δημότες να ενημερώνονται για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

5.-Την προεκλογική περίοδο εξαπάτησε τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων, με διαφημιστικές καμπάνιες για καθαρό και πόσιμο νερό από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας σε όλη την έκταση του Δήμου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του και χωρίς να ενημερώσει ότι η υδροδότηση της πόλης και της περιοχής από την Στυμφαλία είναι μόνο για τη χειμερινή περίοδο. [Από 1Η Νοεμβρίου έως 15 Μαρτίου].

6.-Η ΔΕΥΑΣ, στην οποία είναι Πρόεδρος, υδροδοτεί Κοινότητες του Δήμου με βρόμικο και ακατάλληλο νερό, κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς ενημέρωση των Δημοτών, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Πρόσφατα δύο παιδία μικρής ηλικίας, λόγω κατανάλωσης του βρόμικου νερού, νοσηλεύτηκαν με σοβαρά συμπτώματα σαλμονέλας σε Νοσοκομείο. [Υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελικής αρχής].

7.-Καταστροφές του Περιβάλλοντος. Εδώ και 7-8 χρόνια ο ΧΥΤΑ Κιάτου εξακολουθεί να αποτελεί την τοξική βόμβα της περιοχής με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και την προστασία του Περιβάλλοντος, της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα, από τα στραγγίσματα των απορριμμάτων που καταλήγουν στην θάλασσα.

8.-Δεν προστατεύτηκε ο ΧΥΤΑ Κιάτου με αποτέλεσμα [3] φορές [2013-2016-2019] να εκραγούν ισάριθμες πυρκαγιές, «από άγνωστη αιτία» που πέραν των άλλων έπνιξαν την περιοχή στα τοξικά νέφη με ότι αυτό συνεπάγεται.

9.-Δεν έλαβε διαχρονικά κανένα μέτρο προστασίας της Λίμνης Στυμφαλίας με αποτέλεσμα τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2020 να εκραγεί πυρκαγιά που κατέστρεψε [700-1000] στρέμματα με καλάμια, την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

10.-Το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνει σε ενέργειες αγοράς οικοπέδου, για αθλητικές εγκαταστάσεις, έκτασης [10] στρεμμάτων αντί του ποσού των [610.000] ευρώ χωρίς διαδικασίες διαφάνειας. [Το 2002, προ οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, ο Δήμος Σικυωνίων αγόρασε έκταση [42[ στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, αντί του ποσού των [578.000] ευρώ. [Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες].

Με εκτίμηση
Νίκος Ζαχαρόπουλος
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator