Ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων του Δήμου Κορινθίων & Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας

0



Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν και στην περιοχή μας, των χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται και των υγειονομικών πρωτοκόλλων αντιμετώπισης της πανδημίας τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων η εκπαιδευτική διαδικασία δεν διακόπτεται αλλά πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης."

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Κορινθίων και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας για τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν και την περιοχή μας από το πρωί και για τις επόμενες 72 ώρες.

Ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα είναι έτοιμα να παρέμβουν για εκχιονισμούς και αποκατάσταση δικτύων όπου χρειαστεί ενώ έχει ήδη διανεμηθεί σε συνεργασία και συνεννόηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων αλάτι για τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν.

Ο μηχανισμός του δήμου είναι έτοιμος να παρέμβει όπου προκύψει ανάγκη οι πολίτες ωστόσο από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει ανάγκη. Άλλωστε, τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιβάλλουν τις περιορισμένες και για συγκεκριμένους λόγους μετακινήσεις.

Όλοι μας τηρώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας μπορούμε να συμβάλλουμε στο να περάσουν τα φαινόμενα χωρίς προβλήματα, στο μέτρο του δυνατού βέβαια αφού τα καιρικά φαινόμενα μπορούν να είναι ανεξέλεγκτα.

Οι πολίτες που είτε χρειάζονται βοήθεια είτε γνωρίζουν κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη μπορούν να επικοινωνούν με τους τοπικούς προέδρους ή με το κέντρο συντονισμού πολιτικής Προστασίαςτου δήμου στο τηλέφωνο 6978991250.

Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης το Τμήμα Πρόνοιας, η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και η ΔΕΥΑΚ.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 15, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων του Δήμου Κορινθίων & Ανακοίνωση Πολιτικής Προστασίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator