ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ: Το να λες, «δεν μ’ απασχολεί το Διμηνιό», είναι σαν να λες, «δεν μ’ απασχολεί η ζωή» - ΒΙΝΤΕΟ

0



Η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου. Ακόμα κι αυτή, όμως, μοιάζει αδύνατον να καταφέρει να περιγράψει όσα συμβαίνουν εδώ και έναν περίπου χρόνο με το βρώμικο, επικίνδυνο, ακατάλληλο νερό με το οποίο υδρεύει τους κατοίκους του Διμηνιού ο Σπύρος Σταματόπουλος. Με την αδιαφορία, την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την εγκληματική αδράνεια της δημοτικής αρχής. Ας προσπαθήσουμε εδώ να τα περιγράψουμε κωδικοποιημένα.

1. Στις 10 Δεκεμβρίου 2020 έγγραφο της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας της ΠΕ Κορινθίας αποκαλύπτει πως οι δειγματοληψίες νερού που έκαναν υπάλληλοι της περιφέρειας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στην περιοχή του Άνω Διμηνιού έδειξαν αυξημένο φόρτο από επικίνδυνα σωματίδια (κολοβακτηρίδια, αμμωνία και νιτρώδη). Η υπηρεσία καλεί τον δήμο και την ΔΕΥΑΣ να προχωρήσουν σε επανορθωτικές ενέργειες για να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης και να αποκαταστήσουν την υδροδότηση με νερό κατάλληλο για οικιακή χρήση. Ο δήμος Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ δεν κάνουν τίποτα!

2. Με το ίδιο έγγραφο η ίδια υπηρεσία καλεί τον δήμο και την ΔΕΥΑΣ να προχωρήσουν σε ενημέρωση των δημοτών, για τον κίνδυνο που διατρέχουν, ακόμα και για την πιο απλή οικιακή χρήση. Ο δήμος Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ δεν κάνουν τίποτα!

3. Στις 19 Δεκεμβρίου, οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» -αναγνωρίζοντας το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί από την συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο- αναλαμβάνουμε και ενημερώνουμε με δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και αναρτήσεις στα social media την τοπική κοινωνία για τον κίνδυνο που διατρέχει. Καλούμε δε τον δήμο, την ΔΕΥΑΣ και το Τοπικό Συμβούλιο να ενημερώσουν και αυτοί τους δημότες, ώστε να προφυλαχτούν και να διακόψουν την υδροδότηση μέχρι να λύσουν το πρόβλημα. Ο δήμος Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ εξακολουθούν να μην κάνουν τίποτα!

4. Σήμερα το θέμα παίρνει πανελλήνιες διαστάσεις και το Κιάτο διασύρεται, μετά την συνέντευξη της κυρίας Ελένης Γαλάνη στο MEGA και τα ρεπορτάζ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων στο STAR και τον ANT1. Εκεί προκύπτει αναπάντεχα μια εξοργιστική είδηση. Η υπόθεση του μολυσμένου νερού «σέρνεται» εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, καθώς τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω της καραντίνας, ένα κοριτσάκι νοσηλεύτηκε με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Όπως αναφέρει η κυρία Γαλάνη, θεία του κοριτσιού και Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, από την εξέταση προέκυψε ότι πιθανότερη αιτία για την εκδήλωση της ασθένειας είναι το ακατάλληλο νερό, με το οποίο υδρευόταν και υδρεύεται η οικία της μικρής κοπέλας. Μετά το περιστατικό, ούτε ο δήμος Σικυωνίων ούτε η ΔΕΥΑΣ έκαναν τίποτα.

5. Οκτώ μήνες αργότερα, τον περασμένο Οκτώβριο (2020) ένα ακόμα παιδάκι νοσηλεύτηκε με συμπτώματα σαλμονέλας. Και πάλι από την εξέταση προέκυψε ότι πιθανότερη αιτία για την εκδήλωση της ασθένειας ήταν το ακατάλληλο νερό. Οκτώ μήνες μετά κι όμως! Ο δήμος Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ εξακολουθούν να μην κάνουν τίποτα!

6. Και ξαφνικά, 37 ημέρες μετά τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης που πήραν οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και 56 ημέρες μετά το έγγραφο της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας της ΠΕ Κορινθίας, στις 23 Ιανουαρίου ο δήμος Σικυωνίων αποφασίζει να κάνει κάτι! Επικολλά σε διάφορα σημεία της περιοχής του Άνω Διμηνιού προχειρογραμμένες αφίσες, όπου «υπενθυμίζει» ότι το νερό ύδρευσης είναι ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα. Και κάνει και μια ανάρτηση στο site της ΔΕΥΑΣ, το οποίο είναι ζήτημα αν επισκέπτονται πέντε άνθρωποι τον μήνα.
Μισή αλήθεια γιατί το νερό είναι ακατάλληλο ακόμα και για να πλυθεί ένας άνθρωπος.
Μισή δουλειά γιατί τίποτα δεν έχει γίνει για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που είναι γνωστό –ξαναλέμε- στη δημοτική αρχή εδώ και ένα χρόνο και γιατί υπάρχουν πιο πρόσφοροι και άμεσοι τρόποι, ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.
Ολόκληρη ντροπή γιατί για να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή χρειάστηκε να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας. Ο φόβος φυλάει τα έρημα!

Αλλά, εθισμένος στα ψέματα ή τσακωμένος με την αλήθεια, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη, τον περασμένο Αύγουστο, όταν εξέδωσε ανακοίνωση υπό τον προκλητικό τίτλο: «Με την υγεία των πολιτών δεν παίζουμε»! Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Σταματόπουλος αναφέρει στην πρώτη κιόλας πρόταση πως «η εξασφάλιση με πόσιμο νερό της πόλης του Κιάτου και των ΟΜΟΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ήταν το αυτονόητο το οποίο με πολύ κόπο κάναμε πράξη», ενώ συνεχίζει πως «διαψεύστηκαν όσοι για μικροπολιτικές (sic) σκοπιμότητες διέδιδαν και διαδίδουν πως το νερό δεν είναι πόσιμο». Για ποια όμορα χωριά εξασφαλίσατε τελικά κ. Σταματόπουλε πόσιμο νερό; Ποιοι διαψεύστηκαν και ποιοι υπηρετούν τελικά μικροπολιτικές σκοπιμότητες;

Αναρωτιόμαστε: πού σταματά η ανικανότητα και αρχίζει η αδιαφορία; Πού σταματά η αδιαφορία και αρχίζει η ανευθυνότητα; Πού σταματά η ανευθυνότητα και αρχίζει η εγκληματική αδράνεια;

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν εκείνοι που προεκλογικά μάς κερνούσαν «αγίασμα» και μοίραζαν παγουρίνια στα παιδιά μας;

Ως πότε θα μας ταλαιπωρεί η παρέα που διαχειρίζεται τις τύχες του δήμου εδώ και 11 χρόνια και αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας;

Ως πότε θα παρακολουθούμε τους ανεύθυνους, τους ανίκανους και τους αδιάφορους να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας;

Ε, λοιπόν οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» ούτε τους ανεχόμαστε, ούτε τους παρακολουθούμε αμέριμνοι.

Γιατί το να λες: «Δεν μ’ απασχολεί το Διμηνιό», είναι σαν να λες: «Δεν μ’ απασχολεί η ζωή».

Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
«συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων 


Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ: Το να λες, «δεν μ’ απασχολεί το Διμηνιό», είναι σαν να λες, «δεν μ’ απασχολεί η ζωή» - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator