Ξεκαθάρισε το θέμα του νερού στο Διμηνιό Κορινθίας ο Δήμαρχος Σικυωνίων - ΒΙΝΤΕΟ

0
Στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο δήμαρχος Σικυωνίων έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για το νερό στο Διμηνιό. 

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος αναφορικά με το θέμα του νερού στο Διμηνιό. Ο δήμαρχος που εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας, αρχικά, ότι το νερό του Κιάτου και του Κάτω Διμηνιού είναι πόσιμο, προερχόμενο από τις πηγές της Στυμφαλίας, άριστης ποιότητας και απολύτως ασφαλές.

Αναφορικά, με το θέμα του Διμηνιού, ο δήμαρχος εξήγησε ότι εδώ και χρόνια είναι γνωστό σε όλους ότι η ποιότητα του νερού, στο συγκεκριμένο χωριό, είναι επιβαρυμένη και δεν χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση. Γι' αυτό εξάλλου, ο δήμος προέβη σε δύο παράλληλες ενέργειες για την εξασφάλιση νερού και δη πόσιμου στους κατοίκους.

Α. Αρχικά, κατασκεύασε νέο δίκτυο το οποίο φέρνει νερό πόσιμο, από τις πηγές Σιέ του Μεγάλου Βάλτου και το διοχετεύει σε 10 κεντρικές βρύσες σε όλο το χωριό. Εκεί οι κάτοικοι μπορούν να προμηθευτούν νερό για ανθρώπινη κατανάλωση.

Β. Σχεδίασε, δρομολόγησε, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις και κατασκευάζει δίκτυο ύδρευσης που θα φέρνει και σε όλα τα σπίτια του Διμηνιού νερό άριστης ποιότητας από τις πηγές της Στυμφαλίας. Το έργο είναι σε εξέλιξη, συμβασιοποιήθηκε μέσα στο 2020, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 και να λύσει οριστικά το θέμα του νερού στο χωριό.

Επιπλέον, σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος Σικυωνίων έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για την αντικατάσταση και του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Διμηνιό ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν μετά την υλοποίηση του έργου όλα τα οφέλη του καθαρού πόσιμου, τρεχούμενου νερού στις βρύσες τους.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, στην τοποθέτησή του εξήγησε ότι ανέλαβε έναν δήμο που δεν υδροδοτούταν στο 100% με πόσιμο νερό, και ως τώρα «υδροδοτήσαμε με πόσιμο καθαρό νερό από την πηγή Δρίζα της Στυμφαλίας το 95%», είπε εξηγώντας παράλληλα τη δυσκολία υλοποίησης και ως προς το κόστος και ως προς το χρόνο, που έχουν τέτοια εμβληματικά έργα.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξεκαθάρισε το θέμα του νερού στο Διμηνιό Κορινθίας ο Δήμαρχος Σικυωνίων - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator